Bucuresti

Actorul Vasile Muraru, protagonist al filmului de scurt metraj 'Ușa' premiat la Festivalul International CINECAMPUS

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Vizualizari
679

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Actorul Vasile Muraru, protagonist al filmului de scurt metraj ”Ușa”, premiat la Festivalul Internațional CINECAMPUS 2014 de la Porto Rico
La Festivalul Internațional de Film CINE CAMPUS 2014, filmul de scurt metraj ”UȘA” (”THE DOOR”) în care joacă actorul VASILE MURARU a cucerit Medalia de Bronz la secțiunea Best Artsy Shortfilm (Cel mai bun scurt metraj artistic).
Înscris la categoria ”Magic Realism”, pentru filmul de autor regizat de Alessandro Cubicciotti (Universitatea Media), cel care semnează scenariul și montajul, este o performanță extraordinară. Așa cum este pentru întreaga echipă (operatori: Cristina Apostol, Virgil Tatu, sunet: Florentin Tudor), dar mai ales pentru actorul Vasile Muraru, protagonistul acestui film. Remarcabil este faptul că, deși a fost produs și lansat în 2012, de atunci continuă și în prezent seria nominalizărilor, a prezențelor și a succesului la festivalurile internaționale de film, totul culminând cu Premiul cucerit la CineCampus 2014.

Filmul de scurt metraj ”Ușa” a fost selecționat la Festivalurile Internaționale de la Teheran (Iran), Cusco (FENACO, Peru) și Cluj (FFEST) în 2012, apoi în 2013 la Fantasporto (Portugalia), Fingal Film Festival (Irlanda), Salon Internacional de La Luz (Columbia), San Gio Verona Video Festival (Italia), Apolonia International Students Film Festival (Cipru), Dublin International Short Film&Music Festival, Ro-IFF, Corto e MALeCAvaT (Italia) și Shaan-e-awadh International Film Festival (India). Anul 2014, pe lângă CineCampus de la Porto Rico, ”UȘA” a participat și la Access Code Short Film Festival (India), iar la începutul lui 2015 va fi prezentat la Macabre Faire Film Festival de la New York, SUA.