Bucuresti

Află ACUM de ce trebuie să ai un site personal

Află ACUM de ce trebuie să ai un site personal

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
463

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Printre cele mai bune sfaturi pe care le poți primi este să investești în tine și în imaginea ta. Pe lângă participarea la cursuri, achiziționarea mai multor cărți, un pas foarte important și deseori ignorat este crearea unui website personal, mai ales dacă ești o persoană concentrată pe carieră. De ce e atât de benefic?

Iată mai multe motive pentru care e bine să ai un site personal


1. Îți permite să-ți spui mai bine povestea
Nu trebuie să fii doar o statistică, o listă de skill-uri sau un nume dintr-un CV. Povestea ta cuprinde mult mai mult și ar fi păcat ca oamenii să nu o cunoască. Distribuie fotografii și videoclipuri. În cazul în care îți place să scrii, te poți orienta spre publicarea unor articole de blog despre viața profesională sau despre pasiunile tale. Cu siguranță ai foarte multe de împărtășit.

2. Oamenii te vor găsi pe Google
Fie că vrei sau nu, vor fi oameni care te vor căuta pe Google. Sigur ai făcut-o și tu măcar o dată. Ei bine, acum poți să controlezi rezultatele afișate și să folosești motorul de căutare în avantajul tău. Pentru protejarea datelor si suport, apelează la o sursă sigură de găzduire web, cum este firma de hosting Btstelecom.ro

3. Treci la un alt nivel de personal branding
Ce mod mai bun de a-ți prelucra imaginea personală dacă nu printr-un site? E noua ta carte de vizită. Vei vedea la scurt timp că o mare parte dintre persoane te vor aprecia mai mult după ce vor vedea că ai un brand personal stabil.

4. Îți oferă un portofoliu instant și interactiv
Un site personal este un spațiu perindat de potențiali angajatori și ține de tine să îl transformi într-un portofoliu cât mai convingător și reprezentativ. Trebuie neapărat să-ți afișezi CV-ul, nu știi pe cine poate convinge. Nu ezita să-ți incluzi realizări, rezultate sau experiențe profesionale.

Alte sugestii pe care ar merita să le aplici

  • Datele de contact sunt obligatorii. Ca sugestie, nu trebuie să le adaugi pe toate, ci doar pe cele care ți se par relevante. Unde se poate, nu uita de link-uri pentru că îi pot facilita experiența vizitatorului.
  • Ai grijă ca site-ul să fie ușor de navigat și suficient de simplu încât oamenii să nu se piardă în el.
  • Testimoniale - În cazul în care ai o profesie care te face să intri în contact cu multe persoane și să primești recenzii, nu le neglija și asigură-te că cele mai bune au loc pe site.
  • Ține cont de scopul site-ului și de publicul lui țintă. Trebuie să ai în minte de ce îl faci și cine ai vrea să ți-l viziteze.

În concluzie, deși un site personal nu este la fel de popular ca un profil de Social Media, avantajele aduse de el nu sunt ușor de ignorat. Având în vedere că prețul de găzduire este unul mic, iar internetul e plin de tutoriale care să te ajute, ar fi păcat să nu te gândești serios la această opțiune de branding personal.

Sursă foto: shutterstock.com