Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Afte bucale. Metode de tratament

Afte bucale. Metode de tratament

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 8 luni si 5 ore
Apartine de
Digital Metrics
Vizualizari
337

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Ce sunt aftele bucale?

Aftele bucale sunt formațiuni care apar, de regulă, pe partea interioară a obrajilor, pe limbă sau pe gingii. Aftele bucale netratate se transformă în ulcerații de culoare albă, conturate de un țesut roșiatic. Nu sunt contagioase, însă provoacă durere și disconfort.

Înainte de a recurge la afte bucale tratament, este indicat să analizați simptomele și efectuați un consult stomatologic. Dacă observați mici pete în cavitatea bucală de culoare albă, înconjurate de o zonă roșie și dacă vă confruntați cu senzație de usturime sau durere, este indicat să consultați un specialist. Dacă nu sunt tratate la timp, aftele pot să afecteze masticația și vorbirea.

Care sunt cauzelele ce duc la apariția actelor?

Până în momentul de față, nu se cunosc cu exactitate cauzele apariției aftelor bucale, însă studiile arată că există anumiți factori care favorizează apariția aftelor. Aceștia pot fi legați de alimentație, de anumite acțiuni ale pacientului sau de diverse afecțiuni:

  • Mușcarea accidentală a obrazului
  • Leziuni cauzate de anumite lucrări dentare
  • Alimentație deficitară în vitamine
  • Consumul de alimente reci sau fierbinți
  • Periajul excesiv și produsele de igienă orală cu lauril sulfat de sodiu
  • Bacteria Helicobacter pylori sau infecțiile virale
  • Virusul HIV, boala Chron sau celiacă.

Ce tratamente există pentru afte?

În cele mai multe cazuri, aftele bucale se vindecă de la sine, fără să lase cicatrici. Sunt, însă, și cazuri în care pacienții se confruntă cu episoade de recurență, iar pentru a ameliora durerea și disconfortul, pacienții trebuie să beneficieze de tratament. Acesta poate să fie medical, pe bază de topice sau chirurgical. Se poate efectua și o biopsie a leziunilor pentru a stabili diagnosticul și pentru a indica metoda de tratament.

Tratament medical

Tratamentul medical presupune administrarea topicelor sub formă de apă de gură, geluri, creme. Pentru reducerea durerii și scăderea ratei de recurență, corticosteroizii pot să fie foarte eficienți. Se poate clăti gura tabletă de betametazonă dizolvată în apă sau cu doxicilină. La fel de eficiente pot să fie și tetraciclina și nicotinamida. Se mai poate folosi și apă de gură care conține clorhexidina pentru a reduce durerea. În cazul pacienților care se confruntă cu dureri severe, se pot injecta anestezice locale. Se mai recomandă și subsalicilatul de bismut sau multivitaminele.

Tratament chirurgical

În cazul aftelor care nu răspund la tratamentul medical, se poate recurge la terapia laser sau cu ultrasunete. Terapia cu ajutorul laserului ameliorează durerea, grăbește vindecarea și reduce riscul de recurență. În ceea ce privește tratamentul cu ultrasunete, acesta poate fi eficient pentru a diminua durerea, dar nu accelerează vindecarea.

Ce complicații pot să apară în cazul aftelor recurente?

Aftele bucale recurente pot să genereze apariția unor infecții bacteriene sau a unor leziuni care cauzează malnutriție și deshidratare. În cazul pacienților cu infecția HIV, tratamentul cu corticosteroizi sistemici, poate favoriza dezvoltarea infecțiilor bacteriene oportuniste.

Aftele dentare reprezintă o problemă frecvent întâlnită, care poate să apară chiar și în urma unei lucrări dentare, precum aplicarea de fațete dentare. În unele cazuri, aftele bucale pot să reprezinte semnul apariției cancerului oral, de aceea este foarte importantă efectuarea analizelor medicale și a biopsiei.

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/