Bucuresti

Agentia Nationala pentru Locuinte

Agentia Nationala pentru Locuinte

Detalii firma

Adresa
Bucuresti, Bulevardul Unirii, nr. 61, bl. F 3
Telefon
0213076719
Web
https://www.anl.ro
Social links
Categorie
Firme constructii si executie
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
327

Voteaza & Distribuie

Prezentare firma

Agentia Nationala pentru Locuinte a fost infiintata in 1998 sub autoritatea Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului si, in prezent, functioneaza in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Cele trei programe principale ale Agentiei vizeaza:
- constructia de locuinte cu credit ipotecar
- constructia de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii
- constructia de locuinte pentru tinerii specialisti care isi desfasoara activitatea in mediul rural.

Primul program al Agentiei Nationale pentru Locuinte s-a concentrat pe credit ipotecar in scopuri diferite legate de locuinte (reabilitarea, extinderea, consolidarea locuintelor existente, achizitionarea de locuinte) si pe construirea de noi unitati locative ale caror lucrari erau urmarite de catre agentie.

Agentia Nationala pentru Locuinte a fost prima institutie care a oferit credite ipotecare si principalul promotor al pietei ipotecare din Romania. Programul initial a suferit modificari structurale in anul 2003 cand alte banci s-au alaturat Agentiei Nationale pentru Locuinte si s-a creat astfel un parteneriat public-privat.

Actualul program de credit ipotecar - program de constructii finantate ipotecar - se refera la construirea de locuinte finantate exclusiv de bancile care acorda credite ipotecare solicitantilor ANL.

Din 2001, in paralel cu programul de credit ipotecar, ANL implementeaza si dezvolta un program special de constructii locuinte pentru tineri, destinate inchirierii. Agentia asigura constructia locuintelor pe care le preda, la finalizarea lucrarilor, consiliilor locale in a caror raza teritorial-administrativa se afla acestea.

Tinerii cu varsta sub 35 de ani, care indeplinesc criteriile de eligibilitate si primesc repartitii de la consiliile locale pana la implinirea varstei de 36 de ani, pot locui cu chirie in acestea locuinte. Conform prevederilor legale in vigoare, tinerii chiriasi isi pot cumpara, de la consiliile locale, locuintele dupa o perioada de minim 1 an de la data semnarii contractului de inchiriere.

Programul "Renasterea satului romanesc" este un program lansat in 2010. Acesta se adreseaza specialistilor din mediul rural care isi desfasoara activitatea in anumite domenii. Vor putea beneficia de aceste locuinte personalul didactic, medicii, asistentii medicali si politistii.

Locuintele care vor fi finalizate in cadrul acestui program sunt locuinte de serviciu, in regim de inchiriere, construite prin ANL si transmise in proprietatea consiliilor locale la terminarea lucrarilor.

Prin intermediul agentiei sunt implementate si programe de ajutorare a persoanelor afectate de inundatiile din ultimii ani. In cadrul acestor programe cu caracter temporar, determinate de conditii meteorologice nefavorabile, agentia a reconstruit, in anii 2005 si 2006, locuinte distruse de inundatii. In anii 2006, 2007 si 2008, ANL a achizitionat materiale de constructie prin Bursa Romana de Marfuri si le-a trimis consiliilor locale din zonele afectate pentru a fi distribuite persoanelor sinistrate.

Prin toate aceste programe derulate la nivel national, Agentia Nationala pentru Locuinte a incercat si incearca sa satisfaca nevoile locative ale cetatenilor romani.

Orar firma

Luni - Joi: 8:00 - 16:30
Vineri: 8:00 - 14:00

Filtre firma

Servicii oferite: Constructii locuinte