Bucuresti

Ai evitat să mergi la doctor din cauza pandemiei? Iată 4 afecțiuni care necesită atenția unui medic!

Ai evitat să mergi la doctor din cauza pandemiei? Iată 4 afecțiuni care necesită atenția unui medic!

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 3 luni si 2 zile
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
105

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pandemia de coronavirus și măsurile de izolare impuse i-au determinat pe unii oameni să reducă sau chiar să evite vizitele la medic, cel mai frecvent din cauza fricii de infectare. Din păcate, acesta este un comportament deosebit de periculos, care poate avea efecte neplăcute sau chiar grave, din cauza neglijării stării de sănătate.

Dacă și tu ești într-o astfel de situație și te confrunți cu diverse afecțiuni, nu încerca să te tratezi singur acasă, cu leacuri băbești, deoarece poți agrava simptomele. Dacă vei respecta toate măsurile de siguranță, precum purtarea măștii de protecție și dezinfectarea mâinilor după atingerea suprafețelor, vizita la doctor pentru consultație nu va prezenta niciun risc de infectare cu noul coronavirus, iar tu îți vei putea rezolva problemele de sănătate.

Iată o serie de afecțiuni care necesită atenția unui medic specialist, chiar și în vremuri de pandemie:

Dureri dentare

Dacă te confrunți cu dureri dentare, din cauza cărora mănânci și vorbești cu dificultate, nu trebuie să aștepți prea mult până să te programezi la un cabinet stomatologic, deoarece chiar și o simplă carie netratată poate fi cauza unor probleme mult mai grave. Igiena orală corespunzătoare îți asigură o dantură sănătoasă, dar specialiștii de la CISO Medical recomandă să mergi la un control de rutină cel puțin de două ori pe an, chiar dacă nu ai simptomele unei afecțiuni stomatologice.

Eczeme pe piele

Ai observat în ultimul timp că ți-au apărut diverse pete pe piele și erupții cutanate? Chiar dacă ai doar un disconfort ușor care se manifestă prin mâncărime, nu trebuie să ignori această problemă. Medicul dermatolog îți va spune cu exactitate dacă este vorba de o eczemă cauzată de produsele cosmetice sau de temperaturile scăzute de afară ori dacă te confrunți cu o afecțiune mai complicată, cum este psoriazisul, care necesită un tratament adecvat, de lungă durată, în lipsa căruia, zonele afectate se pot extinde pe suprafețe mult mai mari.

Probleme de vedere

Dacă în ultimul timp ai lucrat foarte mult din fața calculatorului, nu este de mirare că ai senzația de ochi obosiți sau chiar dureri de cap atunci când citești. Cel mai probabil, ai nevoie de un consult oftalmologic, pentru a stabili dacă ai nevoie de ochelari de vedere sau doar de o perioadă de tratament cu picături oculare. Dacă nu vrei să porți ochelari în permanență, există și varianta celor speciali pentru momentele când privești ecranul laptopului, astfel încât lumina acestuia să îți afecteze cât mai puțin ochii.

Stări de oboseală permanentă

În cazul în care te simți mereu obosit, chiar și în zilele libere, când nu ai nimic de făcut, trebuie să știi că această stare este un semnal de alarmă al organismului. Așadar, medicul de familie îți poate recomanda o serie de analize medicale pentru a descoperi cauza simptomelor și a o trata în mod corespunzător.

În concluzie, vizitele la medic nu trebuie amânate la nesfârșit, din cauza pandemiei de coronavirus, deoarece chiar și afecțiunile minore se pot agrava, dacă nu sunt tratate la momentul potrivit.

Sursa foto: Pexels.com