Bucuresti

Alegerea unei pompe de apa

Alegerea unei pompe de apa

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1137

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Nevoia unei pompe pentru apa creste odata cu cresterea numarului de oameni si cu decizia familiilor de a se muta de la bloc la casa. Pentru unii este foarte simplu sa se alimenteze cu apa, in conditiile in care au panza freatica aproape, un rau in apropiere sau pur si simplu reteaua de alimentare a unui oras. Pentru altii insa, alimentarea cu apa poate sa fie un adevarat chin. Singura solutie viabila in acest sens este alegerea unei pompe. Majoritatea utilizatorilor aleg o pompa submersibila sau una cu hidrofor, insa diferentele dintre ele pot fi uriase, fiind in joc mai multe criterii.

Care sunt criteriile de alegere a unei pompe?


Daca ai plecat in cautarea unei pompe, vei descoperi o multime de modele, cu functionari diferite. Avem pompe submersibile, de suprafata (cu hidrofor) solare sau chiar pompe ceva mai deosebite, inventate recent. Cele mai populare si cele mai indicate sunt fie pompele de suprafata, fie cele submersibile. Alegerea lor trebuie sa tina cont de urmatoarele criterii:

  • Volum de apa consumat. Este bine sa calculezi cu atentie necesarul de apa pe care il consuma familia ta, deoarece in functie de acesta vei alege puterea motorului.
  • Adancimea panzei freatice. in functie de acest criteriu vei putea decide care este pompa potrivita pentru necesitatile tale. o pompa submersibila poate face fata unor adancimi foarte mari, in timp ce o pompa cu hidrofor permite pomparea doar de la adancimi de pana la 8 metri
  • Calitatea apei. O analiza a apei poate sa fie si ea foarte bine venita. in functie de duritate se poate decide calitatea materialelor folosite la constructia pompei
  • Pret. evident, un criteriu important este pretul. Acesta trebuie sa se incadreze in bugetul tau si sa acopere toate necesitatile.
  • Brand. Exista cativa producatori care au confirmat in domeniu, producand pompe de foarte buna calitate. Chiar daca este bine sa oferi sanse si producatorilor noi, pentru a meege la sigur alege un brand cunoscut.

Uneori, daca volumul de apa necesar este mare, poti avea nevoie de foua sau mai multe pompe care sa se completeze. Este motivul pentru care alegerea unei pompe trebuie sa fie lasata, cel mai bine, pe mana unui profesionist.

Autor