Bucuresti

Alexandru Arsinel a fost distins cu Premiul de Excelenta la Gala Superlativelor VIP 2010

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 7 ani si 3 luni
Vizualizari
1190

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Directorul Teatrului de Revista "Constantin Tanase", Alexandru Arsinel, a primit Premiul de Excelenta la Gala Superlativelor VIP, care s-a desfasurat luni (11 ianuarie 2011) la Ateneul Roman.


"Multumesc publicului care de ani de zile ne da posibilitatea sa nu fim desfiintati asa cum au fost desfiintate alte teatre din Romania sau asa cum s-a incercat, la un moment dat, sa eliberam bugetul Romaniei incepand cu artistii neamului. Intr-un tarziu le-a venit mintea si pentru o perioada acesti minunati oameni care sunt artistii au fost, intr-o oarecare masura, salvati. Multumesc pentru aplauzele cu care m-ati primit si pentru premiul acordat" - a spus vizibil emotionat Alexandru Arsinel. Sa nu uitam sa amintim si faptul ca pe 15 decembrie 2011, tot la Ateneul Roman, cuplul de actori Stela Popescu - Alexandru Arsinel a fost distins cu TROFEUL Galei „10 PENTRU ROMANIA" 2010 la categoria ACTORI. Acestia s-au aflat pentru cea de-a 6-a oara pe podiumul prestigiosului clasament, dupa ce anul trecut au fost votati si in top-ul „Cei mai de incredere romani" alaturi de Nadia Comaneci si Gheorghe Hagi.APLAUZE, APLUZE" este cea mai noua premiera a Stagiunii 2010-2011 a Teatrului de Revista „Constantin Tanase" Aniversarea si este dedicata celor peste 30 de ani de cariera ai celebrului cuplu de actori.


La categoria "Teatru" distinctia a fost acordata "Festivalului International Shakespeare", eveniment desfasurat sub genericul \'Constelatia Hamlet\' si "dedicat in totalitate celui mai important text al literaturii dramatice universale". Premiul i-a fost inmanat lui Emil Boroghina directorul evenimentului, actor, regizor si director al Teatrul National din Craiova.


Lungmetrajul "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" (regia Andrei Ujica), pelicula care in luna noiembrie a primit premiul pentru cel mai bun documentar est-european la cea de-a XIV-a editie a Festivalului International de Film Documentar de la Jihlava (Cehia), a fost premiatul Categoriei "film".


La categoria "Cultura" premiul a fost primit de Dan C. Mihailescu, profesorul Vasile Astarastoaie a primit Premiul pentru "Stiinta si Viata", iar la categoria "Contributie la dezvoltarea societatii" a fost premiat profesorul Ovidiu Nicolescu.


La categoria "Sport" premianti au fost Echipa Nationala de Handbal fete (cu o seara inainte de a pleca la Campiontul Mondial din Danemarca, fetele, in frunte cu atrenorul Radu Voina au vizionat la Sala SAVOY spectacolul "REVISTA REVISTELOR"), care a fost reprezentata de Luminita Hutupan si Narcisa Lecusan, si Echipa feminina de spada a Romaniei. Luminita Hutupan a fost aleasa in urma cu putin timp cel mai bun portar din toate timpurile in urma unui sondaj realizat de site-ul IHF la care au participat aproape 7.000 de iubitori ai handbalului din intreaga lume.


Indragitul rapsod Tudor Gheorghe a fost premiat la categoria "Arta Populara". Deputata PDL Raluca Turcan a primit premiul la categoria "Eleganta", iar designerul Irina Schrotter a fost premianta categoriei "Moda".


Un premiu special a fost acordat contratenorului Vladimir Catana care a incheiat prima parte a Galei cu o arie din "Samson si Dalila" de Camille Saint-Saens. Premiile au fost inmanate de Ducu Bertzi, Constantin Cotimanis, Florin Zamfirescu, Florin Busuioc, dr.Ion Lascar, Ivan Patzaichin, Luana Ungureanu, Andreea Vass, Valentina Fatu si Ana Maria Donose. In partea a doua a Galei, Orchestra Simfonica a Filarmonicii "George Enescu" din Bucuresti dirijata de Adrian Petrescu a sustinut un concert extraordinar cu "Uvertura festiva" de Sostakovici, Suita de balet "Spargatorul de nuci" (fragmente) de Ceaikovski, uvertura la opera "William Tell" (finale) de Rossini, intermezzo din opera "Cavalleria rusticana" de Mascagni, Marsul toreadorului din opera "Carmen" de Bizet, "Polka maghiara" de Strauss sau "Rapsodia I" de George Enescu.


In acest an, Revista VIP sustine dezvoltarea mediului educational romanesc prin campania "Impreuna, pentru o Romanie mai buna!" Concret, prin intermediul biletelor achizitionate la fiecara Gale organizata sunar, o scoala din mediul rural va fi ajutata oferindu-i-se mijloacele materiale necesare pentru desfasurarea unor acte educationale de calitate si contribuitia la sustinerea invatamantului romanesc!