Bucuresti

Amedeu sau scapi de el cu greu, de Eugene Ionesco, cu Claudiu Bleont, Nadine si Marius Urzica

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
1326

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Claudiu Bleont, Nadine si Marius Urzica adreseaza o noua provocare iubitorilor de teatru la Grand Cinema Digiplex

Incepand cu 3 aprilie 2012, ora 20:30, piesa de teatru „Amedeu sau scapi de el cu greu", de Eugene Ionesco, se va muta la Grand Cinema Digiplex, din Baneasa Shopping City. In fiecare marti, Claudiu Bleont, Nadine si Marius Urzica vor transpune spectatorii in mijlocul luptei existentiale a unui cuplu, care incearca din rasputeri sa regenereze sentimentele de unitate si echilibru din familie.

Trairile puternice, interactivitatea si forma noua de a comunica cu publicul sunt doar cateva din elementele de noutate ale acestei stagiuni in Grand Cinema Digiplex.

"Amedeu sau scapi de el cu greu", de Eugene Ionesco, aduce in scena un trio formidabil: Nadine, Claudiu Bleont si Marius Urzica!

Claudiu Bleont a primit drepturile de a pune in scena piesa de teatru "Amedeu sau scapi de el cu greu", de Eugene Ionesco, in regia Andrei Negulescu, asa ca si-a propus sa profite din plin de acest cadou facut de doamna Marie France Ionesco, fiica lui Eugene Ionesco. Actorii cooptati in acest proiect au inceput, de la sfarsitul lunii februarie, un turneu prin tara. Piesa este o comedie, iar Nadine si Claudiu Bleont joaca rolul unui cuplu casatorit. Marius Urzica este cel de-al treilea personaj al piesei, personajul cheie.

„Amedeu sau scapi de el cu greu" este o comedie nebuna adusa in fata publicului bucurestean, care are acum ocazia de a asista din primul rand la teatrul absurd al lui Eugene Ionesco, intr-o combinatie exceptionala de regie, coregrafie, decor si distributie. Piesa este pusa in scena de Andra Negulescu si Claudiu Bleont.

Claudiu Bleont este Amedeu, un scriitor casatorit de 15 ani cu Madeleine, intepretata de Nadine. Amedeu si Madeleine sunt cele doua personaje principale ale piesei, care infrunta problemele cuplului intr-un mod realist si comic deopotriva. Sunt puse in joc sentimente si intamplari universal valabile intre coordonatele fundamentale ale existentei, in curgerea generatiilor si a examenelor de maturitate ale vietii.

Elementul-surpriza al piesei este Marius Urzica, singurul campion olimpic al gimnasticii romanesti, care a acceptat provocarea de a cocheta cu lumea teatrului. In „Amedeu sau scapi de el cu greu" el interpreteaza personajul care reflecta dragostea dintre Amedeu si Madeleine.

„Pentru a putea pune in scena aceasta piesa am asteptat drepturile de autor cinci luni. Si ma bucur enorm sa imi vad, in sfarsit, visul materializat. Nadine, Marius Urzica, Mihaela Gaicu, Daniel Mecu si cu mine formam o echipa completa, care a inteles, simte si transpune tema grea a trairilor de cuplu. Sunt fericit, de asemenea, ca Marius Urzica ne-a onorat cu prezenta si a acceptat provocarea noastra.", spune Claudiu Bleont.

Pentru Nadine este pentru prima data cand joaca teatru in limba romana. Pe artista si Claudiu Bleont ii leaga o prietenie de 10 ani, insa cea care a venit cu ideea ca Nadine sa faca parte din acest proiect a fost sotia actorului, Andra Negulescu, de altfel si regizoarea spectacolului.

Marius Urzica, singurul campion olimpic al gimnasticii romanesti, a acceptat o noua provocare, aceea de a cocheta cu lumea teatrului. A primit cu zambetul pe buze vestea ca a fost cooptat in distributia spectacolului "Amedeu sau scapi de el cu greu", de Eugene Ionesco, in regia Andrei Negulescu si a lui Claudiu Bleont.

Acest proiect vrea sa prezinte publicului din Romania o piesa de teatru absurd din operele lui Eugene Ionesco.

Dupa conceptia Andrei Negulescu piesa de teatru prezinta, prin elemente comice imbinate cu multa miscare scenica, lupta existentiala pe care o duce orice cuplu incercand din rasputeri sa regenereze sentimentele de unitate si echilibru intr-o familie.