Bucuresti

Amenajarea locului de joacă din curte: 5 idei ușor de aplicat

Amenajarea locului de joacă din curte: 5 idei ușor de aplicat

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
337

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Anotimpul cald a sosit, iar copiii sunt din ce în ce mai dornici să se bucure de viață. Să alerge, să sară, să inventeze jocuri noi, mai ales în aer liber, reprezintă preocupări firești pentru cei mici. Dacă situația permite, cel mai indicat este ca spațiul alocat acestor activități să se afle în apropierea locuinței, astfel încât copiii să poată fi supravegheați.

Pentru a se putea juca în siguranță împreună cu prietenii, dar și pentru a avea mai multe locuri și jocuri la dispoziție, putem pune în aplicare câteva idei simple și care presupun costuri reduse.

Trambulina - cadoul dorit la orice vârstă

Una dintre cele mai distractive activități pentru copii este săritul la trambulină. Tehnologia a evoluat într-atât, încât toate punctele dure de pe suprafața pe care se sare au dispărut, iar siguranța în utilizare este maximă. Săriturile la trambulină favorizează dezvoltarea armonioasă a corpului, funcționarea optimă a sistemului cardiovascular și îmbunătățirea condiției fizice. Această activitate este o modalitate excelentă de a uita de o zi stresantă la școală, de exemplu, dar și de a îmbunătăți echilibrul și coordonarea membrelor.

Trambulina este un beneficiu imens și pentru părinții care într-una din zile sunt mult prea ocupați pentru a ieși în parc cu cei mici, care pot rămâne ocupați cu săriturile, în afara casei, în condiții de siguranță maximă. Practic, cu o trambulină în curte se vor distra toată vara. În plus, fiind realizată din materiale de calitate, trambulina nu are nevoie să fie împachetată și depozitată în timpul anotimpului rece sau să fie protejată de intemperii. După instare, poate rămâne funcțională mulți ani fără a necesita întreținere specială.

Leagănele - prima atracție a oricărui loc de joacă

O altă activitate favorită a copiilor este joaca în leagăne, datorită faptului că întreg sistemul senzorial al organismului este stimulat de mișcarea rapidă și calmă deopotrivă. Acest tip de experiență este legat de mișcările pe care copilul le experimentează înainte de naștere, la primele contacte cu forța gravitațională. Legănatul stimulează urechea internă și astfel se explică plăcerea și relaxarea pe care o simt copiii care se joacă în leagăne. Activitatea cu asemenea accesorii oferă certe beneficii: îmbunătățește funcționarea sistemului vestibular (cel mai important „senzor” care ne indică dacă ne mișcăm, cât de rapid și în ce direcție), favorizeazâ îmbunătățirea echilibrului și a coordonării, relaxează și ajută la relaționarea cu alți copii.

Castelele gonflabile - pentru aventuri la înălțime

Indiferent de dimensiuni, în grădina casei întotdeauna se poate găsi un loc pentru un castel gonflabil. Acesta reprezintă unul dintre cele mai distractive și mai sigure locuri de joacă, deoarece permite cățărări, căderi, sărituri și prăbușiri fără teama de a păți ceva. Castelul gonflabil îndeamnă la efort permanent și îmbunătățește încrederea în forțele proprii, oferind senzația unică de siguranță absolută.

Tiroliana - instrumentul aventurilor prin aer

Pentru grădinile mari, una dintre cele mai bune surse de distracție este tiroliana. Necesită un nivel minim de pregătire înainte de utilizare și presupune o activitate pentru care este necesară și obligatorie supravegherea din partea unui adult. Bine instalată și utilizată conform instrucțiunilor producătorului, tiroliana face ca „zboru” pe cablu să devină una dintre cele mai pline de adrenalină aventuri – atât de incitante, încât și cei mari vor dori să redevină copii pentru acest fel de distracție.

Toboganul - accesoriul nelipsit al oricărei copilării

Majoritatea copiilor sunt, în mod natural, căutători de senzații tari și neînfricați când vine vorba de explorarea mediului înconjurător. Toboganul este una dintre opțiunile în care copilul poate experimenta în siguranță nivele înalte de adrenalină, fără teama că s-ar putea răni. Este motivatorul perfect pentru activitate fizică intensă, fiindcă nu poți aluneca dacă nu te cațeri mai întâi. Este sursa perfectă de fiori, dar și de curaj, căci este nevoie de curaj pentru a urca până sus. Pentru că nu pot aluneca decât pe rând, copiii învață inclusiv aptitudini organizatorice, să aștepte răbdători să le vină rândul la distracție.

Numărul de jucării sau orele petrecute afară nu vor fi niciodată suficient de multe pentru oricare dintre copii, dar amenajarea unei părți din grădina casei pentru joaca lor reprezintă, cu siguranță, cea mai bună idee pentru aceasta vară.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-fveer

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari