Bucuresti

Amintiri din Copilarie

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 luni si 8 ore
Vizualizari
1133

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

„Amintiri din Copilărie” – un nou spectacol al Teatrului Ion Creangă

Nică se desprinde de paginile manualelor şi se dezmorțește urcând pe scenă.Unul dintre cele mai așteptate spectacole din stagiunea curentă a Teatrului Ion Creangă – „Amintiri din Copilărie” – va avea premiera pe 27 septembrie la Palatul Național al Copiilor, în deschiderea Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”.

Inspirat de universalitatea Amintirilor, regizorul Peter Kerek a creat, secondat de Iuliana Vîlsan, scenograf, și Larisa Barbu, coregraf, un spectacol modern, dinamic și amuzant, un spectacol în care diversitatea trupei Teatrului Ion Creangă devine o oglindă a povestitorului-personaj. Poznele și aventurile de pe malul Ozanei prind astfel viață într-o formă neconvențională ce împrumută din estetica benzilor desenate și a animațiilor pentru copii, bazându-se pe gest, mimică, fizicalitate, dans și melodie.

Fără a pierde nimic din farmecul sau esența unor episoade clasice precum La Cireșe, Pupăza din Tei sau La Scăldat, spectacolul îi provoacă pe tinerii spectatori să își folosească imaginația pentru a recompune pe scenă lumea poveștilor lui Nică.

„Spectacolul nostru e puţin altfel decât alte spectacole, pentru că noi nu spunem doar o singură poveste, precum Harap Alb sau Albă ca Zăpada, ci mai multe poveşti. Şi, atenţie, nu numai că spunem mai multe poveşti, dar poveştile noastre chiar s-au întâmplat. Cineva pe nume Ion Creangă le-a trăit cu cel puţin o sută de ani în urmă. El le-a scris nu când era copil, ci când era un om mare, atât de mare încât se simţea deja bătrân. Nu îi plăcea bătrâneţea, i se părea că e foarte plictisitoare şi îşi dorea din tot sufletul să mai fie o dată copil. Pentru că, aşa reţinuse el, în copilărie nu te plictiseşti niciodată.”
Peter Kerek – O introducere pentru copii

AMINTIRI DIN COPILĂRIE

Scenariul şi regia: Peter Kerek
Scenografia: Iuliana Vîlsan
Coregrafia: Larisa Barbu
Cu:Richard Bovnoczki, Cezar Vlad Popescu, Ioana Ginghină,
Marius Nănău, Alexandrina Halic, Eduard Petru Jighirgiu, Anca Zamfirescu,
Ion Arcudeanu, Mihai Verbiţchi, Marina Secaşiu, Veronica Stoian, Ani Creţu,
Vera Linguraru, Ilinca Atanasiu, Iuliana Costiniu, Liliana Donici, Cerasela Popescu,
Magda Condurache, Graţiela Duban, Oana Tofan, Cristi Creţu, Ionuţ Ciocia

Categoria de vârstă: 8+
Durata spectacolului: 1h40 (cu pauză)