Bucuresti

Amintiri Gustoase

Masterclass Amintiri Gustoase

Detalii

Social links
Categorie
Evenimente mancare / bautura
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
160

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 11 martie 202312:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Amintiri Gustoase - Identitate culturală prin gastronomie

Primul Masterclass Amintiri Gustoase va fi anul acesta despre identitatea gastronomică românească din farfurii (viața de zi cu zi), dar și în ecrane, așa cum este tradusă ea în social media.

Pe 11 martie, la ARCUB în București, specialiști din domeniul gastronomic, chefi, content creators pasionați și foodies vor aprofunda, în trei sesiuni distincte, cum se vede bucătăria românească reflectată zilnic în bucătarie, în media tradițională și social media, dar și cum este ea percepută la nivel social.

Chefi vor vorbi despre descoperirile făcute de ei în bucătărie, cum le-au tradus pentru diferite publicuri și cum și-au construit „semnătura” cu ajutorul unor rețete clasice/moștenite sau reinterpretări ale lor. La finalul zilei, două generații cu abordări diferite, reprezentate de scriitorul și jurnalistul Radu Paraschivescu și de Bogdan Mihai Simion - cobzar, scriitor, lăutar și culegător de muzică tradițională, vor aduce o altă perspectivă asupra modului în care privim mâncarea. Masterclass-ul Amintiri Gustoase va oferi primul studiu privind identitatea culturală gastronomică a românilor, realizat de Unlock Research la comanda Zaga Brand și cu susținerea Electrolux și Delaco. Tot în cadrul evenimentului va fi lansată și cartea de rețete „Amintiri Gustoase-Rețete festive”, unde și-au adus contribuția mai mulți pasionați de bucătărie, chefi, dar și invitații din podcastul Amintiri Gustoase.

Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile, prioritare fiind înscrierile specialiștilor în gastronomie, chefi, bucătari, jurnaliști culinari, specialiști MARCOM, creatori de conținut & pasionați din zona FOOD.