Bucuresti

Angajare muncitori străini - avantaje și proceduri ce trebuie respectate

Angajare muncitori străini - avantaje și proceduri ce trebuie respectate

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 2 saptamani si 1 zi
Vizualizari
101

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Este un lucru știut de toată lumea faptul că în ultimii ani forța de muncă din România a scăzut considerabil. Cei mai mulți oameni preferă să plece în străinătate sau să își deschidă propria afacere pentru a avea un venit stabil. Aceștia din urmă, la rândul lor se confruntă cu această problemă și anume lipsa personalului. Pentru a echilibra oarecum balanța, Ministerul Muncii a aprobat un număr mare de lucrători străini care se pot angaja la noi în țară în diferite domenii: construcții de clădiri, de drumuri, transporturi rutiere și așa mai departe. Migrația forței de muncă este un fenomen normal, în zilele noastre. Cei mai mulți oameni preferă să muncească în alte țări mai dezvoltate economic și să aibă șansa unui trai normal.

În acest articol vom discuta despre avantajele angajării imigranților dar și care este procedura pe care trebuie să o urmați în cazul în care sunteți angajator. În primă fază este bine să dispuneți de un avocat imigrari Bucuresti care să vă ajute cu informații și chestiuni suplimentare.

Care sunt avantajele angajării imigranților


Există o serie de avantaje ale angajării imigranților de către angajatori. Iată câteva dintre cele mai importante:


  • Flexibilitatea: Imigranții pot fi adesea foarte flexibili în ceea ce privește programul de lucru și munca pe care o fac. Aceștia pot lucra și până la 10 ore pe zi. Mulți imigranți sunt dispuși să lucreze în schimburi sau în timpul weekend-ului și să ia sarcini multiple, ceea ce poate fi benefic pentru o organizație care are nevoie de astfel de flexibilitate.
  • Scăderea costurilor: Imigranții pot fi adesea mai dispuși să lucreze pentru salarii mai mici decât localnicii, ceea ce poate reduce costurile pentru angajator.
  • Abilități lingvistice: Mulți imigranți au abilități lingvistice în limbi străine, care pot fi valoroase pentru o organizație care are clienți sau parteneri de afaceri în străinătate. Aceste abilități pot fi utile și în cazul în care organizația dorește să-și extindă afacerea în afara granițelor.


Procedura standard de care trebuie să țineți cont


Mai multe etape trebuie parcurse pentru ca un imigrant din afara Uniunii Europene să poată fi angajat în România, iar acestea includ obținerea unui permis de sedere, avizul de muncă precum și a vizei de ședere. Persoana în cauză poate obține permisul de ședere în termen de trei luni de la acordarea vizei, cu ajutorul angajatorului său. Durata de valabilitate a permisului de ședere este egală cu cea a contractului de muncă încheiat între imigrant și angajatorul din România, însă nu poate depăși un an.

Când vine vorba de avizul de munca acesta se obține de către angajator exclusiv pentru persoana în cauză. Dosarul cu documente necesare pentru eliberarea avizului de muncă trebuie depus la Inspectoratul de Imigrări, atât de către angajator. Viza de ședere se obține de către imigrant. Durata de obținere a acesteia durează în medie 1-2 luni.

În cazul în care aveți mai multe întrebări despre aceste procedură, echipa de la AvoConsult vă poate ajuta să clarificați aceste detalii.

Date de contact:

Splaiul Unirii, Nr. 10
București
0741 331 478
contact@avoconsult.ro

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306