Bucuresti

Anii romantici, de Gabriela Adamesteanu

Anii romantici, de Gabriela Adamesteanu, in dezbatere la Bucuresti

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 10 luni si 2 saptamani
Apartine de
Libraria Humanitas Cismigiu
Vizualizari
928

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 18 iunie 201419:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Miercuri, 18 iunie, la ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bulevardul Elisabeta nr. 38, Bucuresti), va avea loc o intilnire cu Gabriela Adamesteanu, unul dintre scriitorii de prim-plan ai literaturii romane contemporane, cu prilejul lansarii celui mai nou volum aparut in seria de autor pe care Polirom i-a dedicat-o, Anii romantici, bestsellerul editurii la Bookfest 2014, disponibil si in editie digitala.

Invitati, alaturi de autoare: Adriana Bittel, Bianca Burta-Cernat, Luminita Corneanu, Dan Cristea, Luca Niculescu

Moderator: Daniel Cristea-Enache

„Multa vreme n-am putut intelege de ce un prozator si-ar risipi fortele si timpul intr-un jurnal zilnic sau, la fel de rau, intr-o carte de amintiri. Oricite exemple celebre am avut la indemina, ele nu ma clinteau din parerea mea. Si, de fapt, tot asta gindesc si azi, dupa ce, aproape contra vointei mele, am scris aceasta carte; si nu exclud ca as mai putea scrie si altele, in acelasi gen. Pentru mine, cartea aceasta reprezinta o victorie a vietii contra imaginatiei, a realitatii contra fictiunii. Dar poate si ce am scris aici este tot fictiune, fictiunea mea despre viata traita sub semnul miracolului istoric si al nelinistii ca ne vom intoarce de unde scapaseram.” (Gabriela Adamesteanu)

Gabriela Adamesteanu s-a nascut in 1942 la Targu Ocna, intr-o familie de intelectuali. A absolvit scoala generala si liceul in Pitesti, iar Facultatea de Limba si Literatura Romana, la Universitatea din Bucuresti. A fost redactor de enciclopedii (septembrie 1965 – decembrie 1984) si „literatura actuala” (ianuarie 1985 – aprilie 1990). Membra a Uniunii Scriitorilor (din 1980) si a Grupului pentru Dialog Social (ianuarie 1990 – mai 2014). A lucrat 16 ani la revista 22 (redactor-sef adjunct si apoi redactor-sef). A initiat si condus suplimentul ei literar, Bucurestiul Cultural (1998-2013). Membra a juriului international care acorda premiul Uniunii Latine (2007-2010). Vicepresedinta (2000-2004) si presedinta (2004-2006) a Centrului PEN Roman. A primit Premiul Hellman-Hammett pentru curaj in jurnalism atribuit de Human Rights Watch (2002) si titlul „Chevalier de L’Ordre des Arts et Lettres“ (2013) atribuit de Ministerul de Cultura al Frantei. Constant reeditate in Romania, cartile ei au fost traduse si publicate in 15 limbi.