Bucuresti

Ansamblul Cameral al Filarmonicii George Enescu

Festival Vară Magică - Ansamblul Cameral Al Filarmonicii George Enescu

Detalii spectacol

Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Vizualizari
254

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 10 august 202219:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Festivalul Internațional de muzică clasică “Vara Magică” continuă în această vară seria evenimentelor culturale deja cunoscute și apreciate pe plan național și internațional. Ediția a XI-a cuprinde 9 concerte, câte unul în fiecare săptămână, care vor avea loc în perioada 6 iulie – 31 august la Sala Mare a Ateneului Român. Programul complet al Festivalului Vară Magică - ediția a XI-a este disponibil pe site-ul varamagica.ro.

PE ARIPILE VALSULUI - un concert susținut de Ansamblul Cameral al Filarmonicii George Enescu. Programul acestui concert nu este ales întâmplător, aranjamentele pentru ansamblu cameral ale valsurilor de Johann Strauss avându-și originea într-un proiect asemănător inițiat de marele compozitor Arnold Schönberg, alături de Alban Berg și Anton Webern, în perioada celei de-a doua școli vieneze. Această inițiativă căuta să readucă în atenția iubitorilor de muzică valorile fundamentale ale frumuseții artei muzicale, folosindu-se de ansambluri și concerte camerale.

Program:
Jean Sibelius – Waltzer op. 81 nr. 3
Henryk Wieniawski – Capriccio-Valse op. 7
Pyotr IlichTchaikovski – Valse Sentimentale op. 51 nr. 6
Fritz Kreisler – Liebesleid, Liebesfreud și Schon Rosmarin
Ede Poldini-Fritz Kreisler – La Poupee Valsante
Johann Strauss (arr. Alban Berg) – Vals op. 333 Wein, Weiss und Gesang
Johann Strauss (arr. Arnold Schoenberg) – Vals op. 388 Rosen aus dem Suden
Johann Strauss (arr. Anton Webern) – Schatzwalzer
Johann Strauss (arr. Arnold Schoenberg) – Vals op. 411 Lagunen – Walzer
Johann Strauss (arr. Arnold Schoenberg) – Kaiser Walzer

Vioară: Rafael Butaru, Natalia Pancec
Violă: Iulia Goiana
Violoncel: Bogdan Popa
Pian: Monica Gemene
Armoniu: Cătălin Răducanu
Flaut: Ioana Bălașa
Clarinet: Alexandru Avramovici

Contextul acestui concert gravitează în jurul unei gen muzical fundamental în esența artei muzicii clasice: muzica de camera. Grandoarea si experiența imersivă impresionantă a muzicii simfonice au determinat o diminuare graduală a evenimentelor muzicale camerale cu caracter intim si personal. În ultimii ani însă, facilitați și de restricțiile carantinei, atât muzicienii cât și iubitorii de muzică am redescoperit capacitatea muzicii de cameră de a crea o conexiune umana profundă. Artiștii Filarmonicii George Enescu, împreuna cu directorul Marin Cazacu, își doresc să redescopere împreună cu publicul din România pasiunea pentru evenimentele de muzică de cameră printr-o dedicare intensă în organizarea recitalelor si concertelor de muzică de cameră.

Sperăm ca prin acest concert să renaștem atmosfera magică a evenimentelor din Viena de acum o sută de ani și să redescoperim împreună magia muzicii clasice de cameră.

Programul complet al Festivalului Vară Magică – ediția a XI-a este disponibil pe site-ul www.varamagica.ro.

Bilete sunt disponibile online pe bilete.ro/festivalul-vara-magica/ și myticket.ro sau la casa de bilete a Festivalului deschisă la Ateneul Român, strada Benjamin Franklin 1-3, de luni până vineri, între 14:00-19:00.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta