Bucuresti

Antreprenorii mileniali - ce greșeli fac atunci când caută asigurări de sănătate

Antreprenorii mileniali - ce greșeli fac atunci când caută asigurări de sănătate

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
613

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Orice tânăr antreprenor care dorește să aibă în jurul lui o echipă de oameni eficienți, dar și loiali, trebuie să cunoască faptul că beneficiile pe care le oferă angajaților pot fi mai importante decât salariul în sine. Glassdor, cea mai mare platformă de recrutare a angajatilor, a descoperit că 4 din 5 angajați preferă un pachet de beneficii în locul unei măriri de salariu. De asemenea, cel mai apreciat beneficiu de către angajați este asigurarea de sănătate. În urma aceluiași studiu efectuat de Glassdor a reieșit că 1 din 5 angajați alege asigurarea de sănătate în locul unor zile în plus de vacanță.

Ce lucruri pierd din vedere antreprenorii mileniali atunci când caută să achiziționeze planuri de asigurare medicală ca beneficiu pentru angajații lor?

  • Care sunt beneficiile – unii antreprenori nu cunosc beneficiile pe care le oferă o asigurare de sănătate și limitele acoperirii costurilor medicale, așa că ajung să ia decizii bazate doar pe costurile pe care le implică achiziționarea unor planuri. Un studiu Life Happens arată că peste 60% dintre mileniali nu cunosc beneficiile sau costurile unei asigurări.

Cine e beneficiarul
– deseori se pierde din vedere faptul că fiecare angajat are nevoi diferite în ceea ce privește serviciile medicale, astfel că achiziționează planuri de bază ce pot fi nepotrivite pentru un angajat cu familie, spre exemplu. Alege un plan de asigurare de sanatate privata personalizat!

  • Unde se folosește asigurarea – tot în căutarea unor costuri minime, nu toți antreprenorii au în vedere faptul că există mai multe tipuri de planuri de asigurări medicale, printre care se numără și asigurarea medicală internațională. În cazul în care unii dintre viitorii angajați vor călători des în interes de serviciu, asigurarea internațională de sănătate este cea mai potrivită alegere.

  • Rata de deductibilitate – concentrat pe valoarea ratei de deductibilitate, cel în căutare de polițe de asigurare de sănătate pierde din vedere faptul că o rată de deductibilitate poate reprezenta o acoperire mai mică. Fii atent la toate clauzele poliței de asigurare!

  • Furnizorul - în România există zeci de furnizori de asigurare de sănătate, iar tânărul antreprenor are tendința de a-l alege întotdeauna pe primul. Consultă mai multe companii înainte de a lua o decizie, pentru a fi sigur că alegi cel mai potrivit plan pentru noua ta companie.