Bucuresti

Antropologia corpului: de la body-building la corp-manifest

Antropologia corpului: de la body-building la corp-manifest

Detalii stire

Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
401

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Nu sunt multe cursuri care se pot făli că îi pun la masă pe Maurice Leenhardt, David Le Breton împreună cu Marina Abramović şi protagoniştii serialului Nip/Tuck, dar totul este posibil. O demonstrează cursul despre Antropologia corpului: de la body-building la corp-manifest, ţinut de drd. Ana-Maria Niculescu-Mizil din 2 februarie, la Fundația Calea Victoriei.
Expus în varianta concentrată de două şedinţe – pentru că esenţele tari se ţin în sticluţe mici – dar fără aditivi alimentari, cursul îşi propune să trateze un subiect sensibil şi teribil de actual în era lui politically correct, a identităţilor din ce în ce mai fluide de gen şi etnice, a tulburărilor alimentare şi taliilor de Prinţesă Disney: corpul.

Putem afirma, fără să ne hazardăm, că e ceva de când corpul a evadat de sub jurisdicţia meticuloasă a medicilor sau de sub sprâncenele stufoase ale profesorului de anatomie. Neil Armstrong a îndrăznit şi l-a dus chiar pe Lună, iar istoria l-a consacrat pentru faimosul lui „pas uriaş pentru omenire”. Pamela Anderson şi-a adus corpul în faţa bliţului controversatei reviste Playboy, iar media a înscăunat-o drept unul dintre sex simbolurile anilor ’90.

Marina Abramović a încrediţat cu generozitate propriul trup Marelui Public: în 2010, zeci de mii de admiratori îşi aşteptau rândul în faţa Muzeului de Artă Modernă din New York pentru a petrece câteva minute uitându-se în ochii artistei.

Temele cursului de antropologia corpului:

1. Modernitatea şi singurătatea în trup. Body-building, cosmetică şi dietă. Originile unui stil de viaţă sănătos.

2. Tatuaje, piercing-uri şi chirurgie estetică.
Corpuri epice, corpuri potentate. Performance Art şi corpul-manifest.
Cursul se serveşte în două dimineți de sâmbătă: 2 și 9 februarie, de la 11.00 la 13.00, în centrul Bucureștiului, între Romană și Universitate, pe str. C. A. Rosetti 47, et. 1. Taxa de participare este de 120 de lei, înscrie-te neapărat pe contact@victoriei.ro, dacă vrei să vii.