Bucuresti

Apărătorul legilor și al dreptății

Apărătorul legilor și al dreptății

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
340

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Pentru prima dată în România! O statuetă impresionantă din spațiul sino-tibetan, realizată acum 400 de ani, își găsește locul de onoare în Licitația de Artă Asiatică. Lucrarea din bronz aurit îl înfățișează pe Hayagriva, apărătorul dreptății și al legilor, și este realizată în China dinastiei Quing, într-o perioadă de schimb cultural extins. Prețioasa statuetă are prețul de pornire de 95.000 de euro și impresionează prin meșteșugul rafinat și conservare exemplară.

Prin intermediul licitației de Artă Asiatică, cultura răsăriteană, reprezentată de obiecte de colecție, este adusă în spațiul românesc. De la tablouri semnate de celebrul artist contemporan chinez Huang Yan care combină pictura, fotografia și sculptura în lucrările sale, până la rare stampe japoneze ce înfățișează marea tradiție a xilogravurii ukiyo-e din perioada Edo în reprezentarea marilor personalități japoneze.

O oglindă din bronz patinat, decorată cu motivul „Struguri și leu”, similară cu cea adjudecată în 2013 la Casa de licitație Christie’s pentru suma de 12.000 de dolari, se numără printre rarele piese de colecție ce provin din perioada dinastiei chinezești Tang din secolul IX-X și care își căsește locul în Licitația de Artă Asiatică organizată de Artmark. Lucrarea din bronz turnat are prețul de pornire de doar 800 de euro.

Tradiționala Licitație de Artă Asiatică, organizată de Artmark, impresionează prin picturile reprezentative spațiului asiatic, fotografii rare ce prezintă personalități marcante, arme de samurai, vase și porțelanuri sau manuscrise de colecție.