Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Aparatul dentar: de cate tipuri e și ce trebuie sa știi despre el

Aparatul dentar: de cate tipuri e și ce trebuie sa știi despre el

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Apartine de
Digital Metrics
Vizualizari
225

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dinții joacă un rol extrem de important în viața noastra. Aceștia nu doar ca sunt importanți pentru estetică și simetria feței noastre, dar joacă un rol vital în mestecarea și consumarea alimentelor. Pentru persoanele care nu au dinții drepți, aceste lucruri pot să fie mai dificile. De la masticatie incorecta care duce la probleme digestive pana la probleme cu stima de sine din cauza unui zambet imperfect, alinierea dintilor este de cele mai multe ori esențiale.

Puțini oameni sunt suficient de norocoși să se nască cu dinți perfecți, dar datorită tratamentului ortodontic, acest lucru poate face o diferență uriașă pentru tine. Din fericire, tratamentele ortodontice au evoluat și continuă să evolueze, astfel ca exista numeroase tipuri de aparate dentare pentru a-l alege pe cel perfect pentru tine.

Aparate dentare fixe


Aparatele dentare fixe sunt recunoscute ca fiind cea mai populară soluție de îndreptare a dinților. Aparatul dentar fix, după cum sugerează și numele, este fixat pe dinți de către un ortodont și se poarta pe o perioada de timp determinată fără a putea fi inlaturat de catre pacient. Aparatul dentar fix constă, de obicei, în bracket-uri pătrate care sunt lipite pe fiecare dinte, cu un fir care trece prin ele pentru a le uni. Firul este folosit pentru a manevra dinții în poziția corectă. Durata tipică a tratamentului poate sa varieze de la minim un an la 3 ani, în funcție de complexitatea fiecărui caz.

Acestea sunt folosite pentru următoarele probleme dentare:

  • Aglomerarea dintilor sau dinți pozitionati incorect
  • Malocluzie (muscatura defectuoasa)
  • Eruptia anormala a dinților permanenți

Exista numeroase tipuri de aparate dentare fixe din care poți sa alegi dacă te-ai decis sa urmezi un tratament ortodontic și anume:

Aparate dentare fixe de metal au fost folosite de ani de zile de către medicii stomatologi și sunt încă una dintre cele mai preferate forme de tratament ortodontic. Aparatele ortodontice metalice sunt realizate din suporturi din oțel inoxidabil de înaltă calitate și un arc metalic flexibil care ghidează dinții în poziția corectă. Arcurile moderne pot fi, de asemenea, activate termic pentru o mișcare mai rapidă. Aparatele ortodontice metalice pot sa vina cu benzi elastice colorate, care sunt folosite pentru a fixa firul. Aceste aparate sunt cele mai puțin costisitoare, se preteaza tuturor problemelor ortodontice, fiind puternice și astfel scurtand timpul tratamentului. De aceea raman o alegere populară în randul pacientilor.

Aparatele dentare fixe din ceramica sau safir sunt asemănătoare cu aparatele dentare metalice, dar folosesc bracket-uri, fire și elastice transparente sau de culoarea dinților în loc de cele din oțel inoxidabil, ceea ce le face o opțiune mai bună pentru cei care-si doresc un aparat dentar mai discret. Sunt la fel de eficiente decat aparatele dentare metalice, însă pot sa fie ușor mai costisitoare. Aparatul din safir va avea un material mai durabil și deci va fi mai scump. De asemenea, ceramica fiind un material mai casant, riscul de rupere a bracketilor va fi mai ridicat ceea ce poate sa prelungească durata tratamentului.

Aparatele dentare autoligaturante sunt asemănătoare aparatelor dentare metalice și ceramice, însă nu folosesc benzi de cauciuc. Acestea folosesc un mecanism cu clapeta care fixeaza arcul de aliniere prin deschidere-inchidere. Acestea pot să deplaseze dinții mai rapid, bracket-urile alunecand mai ușor de-a lungul arcului metalic, sunt mai confortabile și se curata mai ușor.

Aparatele dentare linguale (incognito) oferă aceleași beneficii ca si aparatele dentare clasice însă sunt cele mai discrete, nefiind expuse in nici un moment. Ca si pret aparat dentar, acesta este mai mic decat în cazul aparatelor dentare invizibile cu gutiere, însă ar putea sa fie mai inconfortabile și mai dificil de igienizat.

Aparate dentare mobile


Aparatele dentare mobile nu sunt fixate pe dinți în mod permanent, ci pot sa fie indepartate cu usurinta de către pacient fără a fi nevoie de o vizita la ortodont. In general aparatele dentare mobile traditionale (ortopedice) sunt recomandate copiilor foarte tineri, pentru a ghida creșterea maxilarului, ordinea creșterii dintilor permanenți și alinierea acestora.

În prezent cele mai populare aparate dentare mobile sunt aparatele invizibile cu gutiere, cum este Invisalign. Acestea sunt în totalitate personalizate la nevoile fiecărui pacient printr-o nouă tehnologie, factor care scurtează durata tratamentului, avand aceeași eficienta ca și aparatele dentare tradiționale.

Gutierele transparente sunt ușor de îndepărtat pentru o igiena orala corespunzatoare, dar pentru o eficienta maximă se recomanda purtarea lor pentru cel puțin 20 de ore pe zi. Desigur pentru acest tip de tratament ortodontic, pretul este mai ridicat (vezi aparat dentar invizibil pret), însă rămâne o alegere din ce în ce mai populară, in special in randul adultilor.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro