Bucuresti

Ar trebui să folosiți un laptop sau o tabletă ca designer grafic?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 6 zile si 16 ore
Vizualizari
66

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cel mai important lucru pentru un graphic designer este să își creeze cel mai confortabil loc posibil pentru a lucra, și să iși configureze spațiul de lucru, în funcție de cum se simte cel mai bine. Tabletele sunt mai des folosite în acest domeniu, și aici puteți găsi cele mai bune tablete pentru liber profesioniști. Cu toate acestea, nu toți putem lucra de pe tabletă, totul depinde de proiectul la care lucrăm, și de ceea ce avem nevoie pentru proiectul respectiv.

Acestea fiind spuse, haideți să vedem care sunt avantajele și dezavantajele de a lucra pe o tabletă, sau un laptop, ca și graphic designer!

Avantaje și Dezavantaje De a Lucra Pe un Laptop Ca Graphic Designer

Laptopurile au evoluat foarte mult în ultimii ani, iar unele sunt atât de puternice, încât pot rivaliza chiar și cu calculatoarele clasice. Avantajul de a lucra de pe un laptop ca și graphic designer este faptul că sunt mai mici decât calculatoarele clasice, și pot fi luate oriunde cu ușurință. Poți oricând să îți îmbunătățești memoria RAM, sau alte componente pentru muncă, iar cu unele laptopuri ai opțiunea de a folosi touch screen-ul pentru design.

Pe lângă asta, foarte multe programe pot fi instalate pe un laptop, și poți jongla între ele în funcție de ce ai de făcut la muncă. Cu toate acestea, laptopurile bune pentru designeri ar putea fi puțin cam scumpe. Un alt dezavantaj ar fi faptul că după câteva ore de muncă se încălzesc foarte repede, și trebuie să investești și în niște coolere. Laptopurile încălzite își pierd din viteza de procesare și atunci vei fi obligat să faci mai multe pauze.

Avantaje și Dezavantaje De a Lucra Pe o Tabletă Ca Graphic Designer

Avantajul tabletelor este faptul că ocupa și mai puțin spațiu decât un laptop. Mai mult decât atât, ca și graphic designer, tabletele grafice îți conferă o mișcare mai naturală atunci când desenezi. Spre exemplu, curbele, sau formele mai mici, complicate, sunt mult mai ușor de realizat cu o tabletă decât pe un laptop cu mouse sau touch screen. În funcție de programul și tableta folosită, există și așa numitul pressure detection technology – o tehnologie care calculează nivelul de presiune atunci când desenezi. Tabletele grafice au o sensitivitate foarte mare, și te ajută să deții controlul mai bine. Pe lângă asta, sunt disponibile în mărime diferite, iar programele Adobe InDesign, sau Photoshop, funcționează perfect.

Dezavantajele tabletelor grafice sunt de asemenea costul, dar și faptul că majoritatea programelor sunt gândite cu point-and-click și nu cu un pix digital. Pe lângă asta, chiar dacă nu ești bun la desenat, toate greșelile sunt ușor de remediat, dar nu vei evolua în desenul clasic tocami din cauză că greșelile sunt ușor de remediat.

Concluzie

Atât laptopurile cât și tabletele grafice sunt opțiuni excelente pentru graphic designeri, fiecare având minusurile și plusurile lor. Cel mai important lucru este să alegi varianta cea mai bună pentru tine. Încearcă să le testezi pe amândouă înainte de a alege.