Bucuresti

Artă și creativitate în Octombrie la Fundația Calea Victoriei

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 2 ani si 1 luna
Vizualizari
467

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fundația Calea Victoriei va găzdui în luna Octombrie cursuri practice și teoretice de Fotografie, Desen, Pictură, Actorie și Istoria Artei. Fie că vrei să pictezi, să desenezi, să afli mai multe despre istoria artei sau să îți dezvolți abilitățile în teatru și fotografie, te invităm în casa prietenoasă din Popa Soare 40 să te bucuri de
frumusețea și creativitatea acestor cursuri.

Primul curs la care te așteptăm este Cursul de DESEN: creion, cărbune, pastel, din 7 Octombrie -
Oricine poate învăța să deseneze, deoarece desenul poate însemna talent și imaginație, dar în aceeași măsură poate însemna doar observație, măsurători și exercițiu. La acest curs vei afla bazele desenului, cum să folosești umbre și lumini, cum să faci un crochiu, dar și noțiuni teoretice care te ajută să îți lărgești orizonturile.

Dacă pasiunea ta este fotografia și îți dorești să surprinzi prin lentila aparatului cele mai vii momente ale vieții, te invităm la cursul de FOTOGRAFIA URBANĂ pentru începători, din 13 Octombrie.
Atelierul îți oferă cadrul relaxat în care poți descoperi noi valențe ale arteifotografice, învățând alături de alți oameni pasionați ca tine funcțiile tehnice ale apartului, dar și reguli de compoziție și de developare.

Vrei să experimentezi arta într-o maniera practică? Să îți manifești creativitatea și inspirația? Vino la CURSUL DE PICTURĂ: Arta portretului, din 22 Octombrie și află cum să deseneazi sau picteazi diferite tipuri de portret (academic, psihologic, autoportret sau chiar caricatură) și cum, cu ajutorul liniilor și petelor de culoare, poți surprinde caracterul personajului.Vei exersa toate aceste cunoștințe în trei portrete realizate la curs.

Dacă îți dorești să scapi de emoții și să relaționezi cât mai bine cu cei din jur, ia parte la jocurile inspirate din cadrul Atelierului practic de TEATRU, din 27 Octombrie – Pe parcursul celor 7 întâlniri vei gusta un pic din metodele de tehnică teatrală, pe care le vei aplica și experimenta pe textele propuse. Astfel îți stimulezi creativitatea și inspirația pentru fiecare text în parte, iar la finalulu cursului vei avea ocazia sa îți joci rolul într-un mic spectacol.

La final de lună am pregătit pentru tine un CURS DE ISTORIA ARTEI: Antichitate, Renaștere și Modernitate, din 29 Octombrie pe parcursul căruia vei păși în lumea facinantă a artei și vei asculta povestea minunată a câtorva secole din cronologia artei europene. Pornind din din Antichitate până în secolul XX vei vedea cum s-a configurat idealul estetic clasic, ce a însemnat Renașterea și cum s-a dezvoltat pictura barocă. Continuăm cu avatarurile modernității: Romantism, Realism, Impresionism. Iar în final vei descoperi mișcările de avangardă și pictura abstractă.