Bucuresti

Arta si tinerii artisti lirici - Retragerea tenorului George Valentin Dragomir

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 7 ani si 4 luni
Vizualizari
1722

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol
Tanarul tenor George Valentin Dragomir s-a nascut in 1988, a fost depistat de catre familie ca avand o inclinatie spre muzica, asa ca de la varsta de 4 ani a devenit membru in corul "Alegretto" de la Palatul Copiilor, urmand sa devina membru, apoi solistul corului "Carmina Tenera" condus de Constantin Popescu. Urmeaza o noua experienta a sa cu examenul pe care il da pentru a deveni membru in Corul de Copii al Operei Nationale din Bucuresti. Studiaza canto la Liceul de Muzica "Dinu Lipatti" din Bucuresti, in prezent este student in anul III la Facultatea de Muzica din Brasov.


De mai bine de 3 ani tine in Bucuresti o stagiune culturala independenta denumita "Bucuriile sufletului", astfel devine destul de cunoscut atat ca solist, dar si ca manager cultural independent.


Tanarul tenor a organizat foarte multe concerte avand alaturi de acesta printre invitati atat tineri muzicieni, cat si artisti consacrati.


A luptat foarte mult pentru arta, pentru frumos si a reusit sa aiba rezultate deosebite recunoscute atat de catre colegii de breasla,public dar si critici muzicali care i-au fost mereu aproape.


Totul a fost in regula, desi tanarul tenor s-a angajat ca aceasta stagiune sa nu fie sub egida unei firme, asa incat pentru acesta cat si invitatii sai nu exista absolut niciun castig financiar. Tanarul tenor si organizator a platit din suportul familiei si de cateva ori din sponsorizari inchirierea salilor unde se sustineau concertele ce faceau parte din cadrul stagiunii deja cunoscute pe care o conducea.


A colaborat cu pianistii Adina Cocargeanu – corepetitor la Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti, apoi cu tanarul pianist concertist Mischa Simeonov. Ca si colegi de scena alaturi de care a realizat minunate duete se pot numara: soprana Irina Iordachescu – una dintre fiicele marelui artist Dan Iordachescu, soprana


Olga Cuculescu, soprana Luiza Dan, soprana Elena Ghita.


Alaturi de tanarul tenor s-au aflat si baritonii Vasile Chisiu – Opera Nationala Bucuresti, Eugen Dragos Voicu – Opereta "Ion Dacian",


Marius Nine – absolvent al UNMB; basii: Alexandru Onea – Opereta " Ion Dacian", Mihai Preda; mezzo-sopranele:


Antonela Barnat – Opera Nationala Bucuresti, Irina Onea – Opereta


"Ion Dacian" etc


A colaborat de asemenea si cu celebrul chitaris Mircea Gogoncea, dar si cu tinerele premiante ale unor mari concursuri de vioara – Ioana Elisabeta Olteanu, Sanziana Dobrovicescu etc


Tanarul tenor a reusit in cei 3 ani de stagiune sa aduca foarte multe tinere talente si personalitati ale muzicii alaturi de care s-a facut cunoscut si munca sa a fost foarte apreciata de toata lumea.Activitati profesionale:1992-1996: Corul Alegretto1998-2003: Corul Carmina Minora; Carmina Tenera – solist2001-2002: Formatia vocal-instrumentala „ Canon „ – solist


Curs – Junior Achievement2003-2006: Opera Nationala Bucuresti – Corul de copii2003-2008: Institutia Tinerilor Muzicieni – solist2006-2008: Institutia Tinerilor Muzicieni – director artistic


Manager Cultural Independent


Fundatia „ Remember Enescu „ – artist liric2006- prezent - Director al Stagiunii Culturale "Bucuriile sufletului"Diplome:- Premiul II, Muzica usoara ( Minsk


1998 )


- Premiul George Enescu ( Bucuresti 1999)


- Titlul de Laureat, Muzica populara ( Ramnicul Valcea )


- Titlul de Membru de Onoare Cor Tenera ( Bucuresti 2000 )


- Diploma de Excelenta, Micul Print ( Bacau 2000 )


- Diploma Aniversara Scoala nr.189 ( Bucuresti 2000)


- Premiul I, Concurs pian ( Bucuresti 2001)


- Diploma de participare Curs Managerial ( Bucuresti 2001)


- Premiul I, Muzica Populara ( Veliko Tarnovo 2001 )


- Premiul III, Formatia „ Canon „ ( Bucuresti 2002 )


- Premiul II, Muzica usoara ( Rhodos 2002 )


- Premiul I, Olimpiada Canto pe Municipiu ( Bucuresti 2002)


- Premiul de Onoara, Solist ITM ( Bucuresti 2006 )


- Premiul II, Concursul Emanuel Elenescu ( Piatra Neamt 2006 )Din pacate trebuie sa ne luam la revedere de la acest tanar cu un potential artistic urias.


Din pacate sprijinul parintilor, din cauza crizei financiare, se reduce considerabil, astfel incat, organizarea unei noi stagiuni va fi aproape de nerealizat, insa poate s-ar fi gasit si alte solutii pentru a se putea achita inchirierea salilor de concert, intrucat, absolute toti invitatii sai nu au dorit sa fie platiti.


Sanatatea tanarului tenor este nu foarte buna, ba chiar se agraveaza considerabil, astfel incat efortul de a mai sustine concerte si a mai organiza devine un mare pericol. Problemele de sanatate s-ar putea sa il opreasca sa mai faca aceasta meserie, insa tanarul tenor spera ca aceste probleme sa se rezolve in timp.


Din interviul pe care I l-am luat mi-a spus ca totusi va continua sat ermine facultatea si sa respecte faptul ca este inca student la canto, insa se va feri pe cat posibil de a face mai mult decat strictul necesar.


Doreste insa sa ramana un pazitor al artei, doreste sa faca regie de opera si teatru si va incerca dupa terminarea acestei facultati sa mai faca si aceasta specializare.


Noi, iubitorii de arta, insa speram sa se rezolve situatia sa, intrucat, retragerea sa definite din muzica ar insemna o mare pierdere pentru genul liric. Un critic de arta a reusit intr-un articol sa il compare cu vocea si timbrul lui Placido Domingo, adaugand sigur ca daca progresele sale vor fi mereu vizbile, ar putea fi un Domingo al nostru, al Romaniei.Maestre, va dorim multa sanatate si va asteptam din nou pe scena cat se poate de repede.