Bucuresti

Asigurarea locuintei se poate incheia si online

Asigurarea locuintei se poate incheia si online

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
108

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Vezi cum poti incheia online asigurarea pentru locuinta

Cutremurul devastator din Turcia dar si activitatea seismica din ultima vreme din judetul Gorj, care s-a soldat cu cel mai mare cutremur din ultimii ani din Romania (7.7 grade pe scara Richter), a dus la o crestere masiva a interesului populatiei pentru asigurarile de locuinte.

Contextul generat de pandemia de covid-19 a dus, in ultimii ani, la o crestere semnificativa a numarului de persoane care opteaza pentru asigurari online, mai ales ca si asiguratorii si intermediarii si-au imbunatatit constant instrumentele care faciliteaza clientilor incheierea politelor de la distanta.

In ceea ce priveste posibilitatea de a incheia asigurarea de locuinta online, sunt deja pe piata o multime de site-uri care ofera clientilor aceasta posibilitate, atat pentru asigurarea obligatorie PAD cat si daca acestia doresc si o asigurare facultativa.

Legea nr. 260/2008 stabiletse obligativitatea proprietarilor de locuinte de a incheia o asigurare PAD, in caz contrar acestia risca o sanctiune contraventionala intre 100 si 500 lei.

Asigurarea PAD asigura doar riscurile de calamitati naturale, respectiv inundatii din cauze naturale, cutremure si alunecari de teren, astfel ca pentru a avea asigurate si alte riscuri, care apar mai frecvent, pe langa polita PAD trebuie incheiata si o asigurare facultativa a locuintei.

Riscurile care se pot asigura prin asigurarea facultativa a locuintei sunt urmatoarele: incendiu, trăsnet, explozie, căderi de corpuri aeriene, fenomene atmosferice (furtuna, grindina, viitura, uragan, tornada, vijelie, viscol, avalansa, greutatea stratului de zăpada etc.), furt prin efractie, talharie, vandalism, inundatie provocata de apa de conducta, si altele.

Pretul asigurarii PAD este 20 EUR pentru constructiile cu destinatia de locuinta de TIP A si 10 EUR pentru constructiile cu destinatia de locuinta de TIP B.

In ceea ce priveste pretul unei asigurari facultative pentru locuinta, acesta depinde de valoarea locuintei asigurate, localizarea imobilului si riscurile acoperite prin asigurare.