Bucuresti

Atelier de Improvizaţie

Atelier de Improvizaţie

Detalii articol

Social links
Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
657

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Să ai totdeauna replica potrivită la momentul potrivit, să-ți faci mai ușor prieteni și să eviți elegant blocajele de comunicare. Cum ar fi? Hai la Atelierul de improvizație pe care Fundația Calea Victoriei îl organizează din 14 noiembrie, de la 19.00, și vei învăța să privești lucrurile care ți se întâmplă din unghiuri noi.

Vei porni de la exerciții simple de arta actorului și vei ajunge să creezi, cu colegii de grupă, poveşti spontane, dar coerente și amuzante, pe baza unor date specifice: loc, timp, spaţiu, personaj. Flexibilitatea este un punct esențial de pornire. Ca să comunici bine și să poți scoate ce-i mai bun dintr-o situație e necesar să știi să asculți, să fii empatic și deschis la ceea ce-ți propune partenerul de dialog.

Vei avea din plin ocazia să-ți pui la treabă imaginaţia şi spontaneitatea, dacă ești o fire creativă, ludică, îți va plăcea și mai mult acest atelier de improvizație.

Vino cu inima deschisă și vei reuși să-ți depășești eventuala frică de a vorbi în fața altora, prejudecățile și grija de a obține aprobarea celorlalți pentru ceea ce ești.

Uite ce se întâmplă la cele 4 întâlniri:

1. Ne cunoaştem şi facem exerciţii simple de acomodare. Acordăm atenţie limbajului non-verbal şi construim fraze uşoare.
2. Dăm viaţă obiectelor şi creăm spaţiul. Învăţăm să umplem golurile şi pauzele nu cu vorbe, ci cu intenţii. Urmărim legătura totală cu obiectul şi fizicalizarea acestuia.

3. Multiplicăm numărul cuvintelor, în contexte mult mai specifice. Facem exerciţii de tip „A-B”- replică – răspuns. Lucrăm pe dezvoltarea unei relaţii pornind de la o singură replică.

4. Vom insista pe specificul situaţiei, improvizăm într-un cadru stabilit. Vom lucra pe câteva scene fixe, aceleaşi scene, acelaşi dialog pentru toţi participanţii şi vom observa varietatea de interpretări.

Taxa de participare este de 240 de lei, înscrierile se fac pe adresa contact @victoriei.ro, iar întâlnirile au loc la sediul Fundației Calea Victoriei, pe strada Popa Soare, la numărul 40.