Bucuresti

Atelier de Terapie prin Artă

Atelier de Terapie prin Artă

Detalii workshop

Telefon
0213213022
Social links
Categorie
Workshopuri
Modificat
acum 2 luni si 17 ore
Vizualizari
146

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 9 august 202119:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare workshop

Relaxează-te prin artă. Descoperă o formă nouă de exprimare a gândurilor și sentimentelor tale și fă-ți prieteni noi la Atelierul de terapie prin artă organizat din 9 august de Fundația Calea Victoriei.

Atelierul are cinci întâlniri ce au loc zilnic: luni 9 – vineri 13 august, de la 19.00 la 21.00, la sediul fundației – str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București.

Terapia prin artă restructurează, dezvoltă şi regenerează, spune lectorul atelierului, Maria Murgu. Modalitatăţile de abordare în art-terapie sunt multiple şi de cele mai multe au la bază o viziune holistă. Fiecare membru al grupului devine protagonistul procesului creativ ce se desfăşoară în timpul întâlnirii, prin experienţă directă.

Scopul acestor întâlniri nu este să facem picturi şi desene care să fie supuse vreunei judecăţi sau evaluări profesionale sau sociale, ci să ne bucurăm. Să medităm la cum vedem şi reprezentăm vizual această lume imersată în noi, să ne apropiem de imaginile din fiecare şi din jurul nostru, să accesăm un alt mod de-a vedea în noi şi în afara noastră.

Vom învăţa să formulăm vizual, să gândim în altă limbă – cea a picturii, a „plasticii şi logicii” emisferei drepte şi, pe cât posibil, a inimii. Fiecare dintre noi are capacitatea de-a vedea şi formula artistic felul în care percepe lumea şi pe sine în lume. Ca să accesezi această aptitudine şi bucuria aproape magică a acestor revelaţii, trebuie să schimbi felul în care eşti obişnuit să vezi, să te vezi şi să formulezi. Atelierul de terapie prin artă cuprinde cinci întâlniri în care vei explora, prin intermediul materialelor artistice şi al grupului, diferite aspecte din viaţa personală.

Iată temele celor cinci întâlniri ale cursului de terapie prin artă:
1. Aspecte emoţionale personale legate de culoare.
2. Proiectăm pe foaia de hârtie sau prin obiectul creat o emoţie sau un sentiment.
3. A treia şedinţă ne apropie mai tare şi este dedicată introspecţiei, ce are ca punct de reper autoportretul.
4. A patra întâlnire explorează biografia personală, povestea personală prin desen.
5. Ultima întâlnire în grup va explora relaţia cu corpul.

Taxa de participare este 450 de lei și o poți plăti online, direct de pe pagina atelierului. Dacă ai nevoie de mai multe detalii sau vrei să faci cadou cuiva atelierul de terapie prin artă, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.