Bucuresti

Avantajele utilizarii peletilor in detrimentul altor surse de caldura

Avantajele utilizarii peletilor in detrimentul altor surse de caldura

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Vizualizari
381

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

In timpul iernii, obtinerea unei surse de caldura reprezinta unul dintre principalele aspecte de care trebuie sa se preocupe oamenii. Cu ajutorul unor peleti de calitate, oricine se poate bucura de confort termic in propria casa, fara a mai fi nevoit sa plateasca facturi extrem de mari la gaz ori la intretinere. Este vorba despre o varianta moderna, eficienta si practica pe care o adopta din ce in ce mai multa lume. Lista avantajelor, explicate pe larg, utilizarii peletilor poate fi gasita in randurile care urmeaza.

Nivel de umiditate foarte scazut

Pentru inceput, cei care se gandesc sa renunte la lemnele clasice, pe care le foloseau pana acum pentru a-si incalzi casele, trebuie sa stie ca nivelul de umiditate al peletilor este extrem de scazut. In general, procentul este de aproximativ 8% si se datoreaza faptului ca peletii sunt realizati cu ajutorul unei tehnici moderne si a unei prese speciale. Intrucat rumegusul si resturile de lemn sunt trecute printr-o presa de calitate, rezultatele obtinute sunt excelente, iar peletii ard foarte usor, nefiind nevoie de uscarea acestora, asa cum se intampla in cazul lemnelor.

Usor de depozitat si de manevrat

Un alt avantaj semnificativ al folosirii peletilor pentru incalzirea caminului personal este acela ca sunt foarte usor de depozitat. Realizati in forme dreptunghiulare, peletii au aceleasi dimensiuni si pot fi impartiti in mai multe stive, pentru a fi organizati in hambar sau in locul in care pot fi tinuti pana la sosirea iernii, atunci cand sunt necesari. Mai mult, in comparatie cu lemnele, care sunt foarte voluminoase, peletii sunt mai mici si mai usori, fiind, astfel, simplu de mutat dintr-o parte in alta, atunci cand este nevoie.

Factorii poluanti, o amintire

Cei care folosesc peleti pentru a-si incalzi casele contribuie in mod activ la protejarea mediului inconjurator, intrucat, atunci cand ard, brichetele nu emana substante toxice, asa cum se intampla in cazul energiei sau in cazul lemnelor tratate cu diferite substante. Mai mult, pentru realizarea peletilor nu sunt folositi lianti pentru a ajuta la compactarea brichetelor, asa ca peletii nu contin nici un fel de aditivi toxici.

Reziduuri reduse din punct de vedere cantitativ

Un alt aspect important si care ar trebui luat in calcul este acela ca, dupa ardere, peletii lasa in urma lor foarte putine reziduuri. Mai exact, specialistii in domeniu sustin ca dupa arderea brichetelor realizate din rumegus ramane doar 10% din cantitatea care nu a ars, iar aceasta poate fi folosita foarte usor ca fertilizator pentru sol.

Perioada mai lunga de ardere

Nu in ultimul rand, brichetele din rumegus sunt mult mai eficiente decat lemnele, inclusiv datorita faptului ca ard o perioada mai indelungata de timp. Cei care folosesc peletii nu trebuie sa se preocupe in permanenta de intretinerea focului, asa cum s-ar intampla daca ar folosi lemnele clasice.

Persoanele care tin cont de toate avantajele mentionate anterior trebuie sa achizitioneze cat mai curand cantitatea necesara de brichete din rumegus pentru a-si incalzi casele in timpul iernii intr-un mod eficient. In acest fel, in toate incaperile din caminul personal va fi suficient de cald, iar confortul termic va fi unul ridicat, dar la preturi mult mai mici.

Autor