Bucuresti

Avem sau nu nevoie de un certificat energetic?

Avem sau nu nevoie de un certificat energetic?

Detalii anunt

Categorie
Anunturi diverse
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Vizualizari
1105

Voteaza & Distribuie

Prezentare anunt

Incepand de acum 2 ani, premierul de atunci anunta ca persoanele care opteaza pe banii lor pentru reabilitarea termica a imobilelor in care locuiesc si pe care le detin, conform certificatului de performanta energetica, vor avea avantajul de a fi scutiti de la plata taxelor locale in ceea ce priveste apartamentul sau casa lor, pentru o perioada de cel putin sapte ani.

Singura conditie pentru indeplinirea acestui lucru era ca proprietarii de apartamente sau de case sa obtina si acceptul de la consiliul local; dupa ce are loc aceasta operatiune de reabilitare, tot ce trebuie sa faca proprietarul este sa mearga cu factura emisa la finante si de acolo va beneficia de aceasta reducere. Scopul acestei hotarari a fost de a determina oamenii care detin apartamente sau case sa efectueze aceasta operatiune.

Daca e sa ne luam numai dupa cele precizate mai sus, cred ca este un motiv suficient pentru care s-ar merita sa detinem un certificat de performanta energetica. La randul sau, acesta ne poate fi de folos pentru obtinerea altor deduceri de cheltuieli importante.

Ce presupune aceasta performanta energetica a apartamentului sau a casei in care locuiti?

Presupune energia consumata in mod normal in interiorul apartamentului, consum care se reduce, in principiu, la incalzire si apa calda, la racire sau ventilatie si, desigur, iluminatul din imobil. Aceasta performanta se noteaza prin niste indicatori numerici care sunt in stransa corelatie cu izolatia termica, cu insusirile tehnice ale imobilului, cu instalatiile de care acesta dispune, de modul in care este amplasat si chiar proiectat un apartament sau o casa in ceea ce priveste climatul exterior cat si cel interior, daca detine sau nu surse de realizare a energiei.

Dupa ce am pus la punct aceste detalii privind performanta energetica, acum este momentul sa vorbim putin si despre certificatul de performanta energetica. Acesta nu reprezinta altceva decat un act oficial tehnic, care se intocmeste dupa ce are loc o evaluare din punct de vedere termo-energetic a imobilului in care locuiti, cu tot ce presupune acesta, si anume instalatiile de pregatire a apei calde si de incalzire, instalatiile electrice de orice natura, precum aparate de aer conditionat sau chiar becuri. Toate aceste lucruri vor determina performanta energetica a unui apartament sau a unei cladiri de locuit.

Notarea cu care se face aceasta operatiune are loc bazandu-se pe anumiti factori precum consumul ce corespunde tuturor instalatiilor din locuinta.

Este bine sa detineti un astfel de certificat si, tocmai din acest motiv, au aparut si anumite site-uri de specialitate care va pun la dispozitie posibilitatea de a grabi acest proces si dandu-va posibilitatea sa va inscrieti singuri datele pentru acest document. Cu ce vine nou acest program este ca reduce foarte mult datele de intrare pentru desfasurarea acestor calcule, putand face acest lucru de acasa sau de la birou, de la orice calculator aveti acces.