Bucuresti

Awareness Through Movement (Constientizare prin Miscare)

Detalii curs

Categorie
Cursuri educatie
Modificat
acum 7 ani si 11 luni
Vizualizari
1091

Voteaza & Distribuie

Prezentare curs

Casa Satya si Catrina Choate-Heretoiu va invita sa participati la workshop-ul introductiv "Awareness Through Movement" ("Constientizare prin Miscare"), Simbata, 18 Octombrie, la ora 10 am.


"Awareness Through Movement"
- O Scurta Introducere

Aceste tehnici sint recunoscute in mod special in rindul dansatorilor si atletilor profesionisti, mai ales datorita tehnicilor de recuperare fizica cu rezultate deosebite, insa este de fapt un sistem de tehnici si exercitii folositor oricarei persoane. Atit in Europa cit si in Statele Unite aceasta metoda este practicata indiferent de conditie fizica, iar cei care practica aceasta metoda – fie ei atleti, artisti, medici, copii sau varstnici – descopera o imbunatatire a starii lor de sanatate.


Aceasta metoda utilizeaza – in combinatie cu exercitii de respiratie – miscari lente, placute, ghidate in special cu scopul de a ameliora stressul – atit pe plan fizic cit si emotional.


La baza acestei metode stau cercetarile si descoperirile Dr. Moshe Feldenkrais in aplicarea miscarii si implicarea sistemului nervos in mod constient, cu scopul re-educarii. Dr. Feldenkrais a lucrat cu nenumarati medici si psihologi, dovedind in timp, baza stiintifica a metodei create de el – si anume ca fiecare fiinta umana
are abilitatea de a-si imbunatatii starea de sanatate prin aplicarea directa, constienta a miscarii.

Fiecare lectie sau sedinta particulara de Feldenkrais permite practicienilor sa reevalueze eventuale accidentari, dureri cronice sau stress-ul de zi cu zi si sa descopere modalitati noi de a produce schimbari la nivelul cauzei unei astfel de eventuale probleme – atit fizic, cit si emotional.

Metoda este structurata in doua modalitati de aplicare – in grup, sau in sedinte individuale. Lectiile in grup se numesc "Awareness Through Movement" (ATM), sau "Constientizare Prin Miscare", iar sedintele particulare sint cunoscute sub denumirea de "Functional Integration", sau "Integrare Functionala".

Clasele ATM, sau "Constientizarea Prin Miscare" dureaza de obicei 60 -90 minute si sint structurate pe diferite zone ale corpului.

Exista un numar foarte mare de lectii ATM, extrem de specializate pe zone, pe diverse probleme fizice, samd..insa toate au un scop comun: si anume acela de a ajuta practicianul / studentul sa identifice cauzele unei dureri cronice spre exemplu, apoi sa inteleaga intregul complex de miscari, tensiuni, si obiceiuri posturale care duc la cronicizarea respectiva, apoi sa re-descopere modalitati de alterare a acelor obiceiuri pina la "dizolvarea" cauzelor in sine.

Imaginati-va ca veniti la o astfel de clasa pentru ca aveti dureri in zona lombara. La o simpla evaluare identificati ca durerile respective sint din cauza ca lucrati 10 ore pe zi in picioare, apoi, identificati in timpul clasei modul in care va distribuiti greutatea, felul in care pasiti si in care incheieturile sint aliniate, samd.

Timp de o ora este foarte posibil ca exercitiile sa se adreseze muschilor spatelui, pozitiei si alinierea coloanei vertebrale, identificarea si reglarea tensiunilor din zona, samd. De nenumarate ori, aceste exercitii duc la constientizarea cauzelor (de multe ori emotionale) care stau la originea acelor tensiuni.

Pe durata acelei clase veti descoperii "un alt fel" de a va misca, iar prin descoperire se intelege re-educare. Nu numai ca veti pasii altfel dupa o clasa, dar veti avea un set nou de evaluare si atentionare la dispozitie, astfel incit de
fiecare data cind aceeasi durere ar aparea, veti stii ce sa faceti pentru a evita cauza in sine. Precum mintea actioneaza direct asupra corpului, la fel si corpul actioneaza direct asupra mintii. Metoda Feldenkrais creeaza o astfel de punte, intre gand si miscare, prin tehnici simple si naturale, fara a forta nimic, niciodata.
Astfel, sentimentul de-a lungul acestei practici este intodeauna unul de siguranta.

Pentru mai multe detalii despre aceste tehnici si despre Catrina, va invitam sa vizitati site-ul nostru www.Feldenkrais.ro

Workshop-ul se va desfasura in incinta Casa Satya - Sala de curs. Pentru ca spatiul este limitat, este necesar sa contactati direct Casa Satya pentru a va inregistra.

Acest workshop va fi urmat de un curs saptaminal, in fiecare Marti timp de patru saptamini, de la ora 19.00 pina la ora 21.00 - in aceeasi locatie.

Pentru detalii suplimentare referitoare la acest workshop va rugam sa contactati direct Casa Satya.