Bucuresti

Balcon închis vs. balcon deschis. Ce să alegi?

Balcon închis vs. balcon deschis. Ce să alegi?

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 2 ani si 1 saptamana
Vizualizari
435

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Indiferent dacă locuiești la casă sau la bloc, balconul trebuie să fie neapărat amenajat, deoarece el este o extensie foarte utilă a casei tale. Deși multe persoane preferă să utilizeze balconul ca spațiu de depozitare, în realitate acest spațiu are foarte mult potențial, indiferent de tipul spațiului. Totuși, dacă ar fi să facem o comparație între balcoanele închise și balcoanele deschise, am vedea că fiecare au avantajele lor și că poți utiliza spațiul în avantajul tău dacă vei cunoaște câteva secrete speciale.

Ce îți oferă balconul deschis?

Balconul deschis reprezintă spațiul delimitat fizic în plan orizontal, dar care nu beneficiază și de închideri perimetrale. Aceste închideri sunt de cele mai multe ori realizate din sticlă sau geamuri termopan, însă dacă vrei să păstrezi balconul deschis vei vedea că acest lucru este foarte avantajos pentru că există nenumărate modele de amenajare a balconului care te pot ajuta să te bucuri de un spațiu de vis.

Poți crea o oază de relaxare


Poți amenaja balconul deschis sub forma unei oaze de relaxare, în care să incluzi mobilier special pentru exterior care să reziste cât mai mult. O masă și câteva scaune sau fotolii se vor dovedi a fi o soluție foarte bună dacă vrei să amenajezi balconul astfel încât să te bucuri de soare și aer curat.

Poți placa pardoseala cu piatră naturală

Pardoseala poate fi placată cu piatră naturală, iar acest lucru te va ajuta foarte mult mai ales la nivelul curățării, dar și în ceea ce privește aspectul. Dacă te temi de pericolul alunecării, atunci vei putea alege piatră naturală special prelucrată pentru a nu aluneca (modelele buciardate) sau poți opta pur și simplu pentru acoperiri din travertin nechituit. Acesta are goluri pe suprafață și poate absorbi cu repeziciune apa, lăsând suprafața ușor de utilizat. Travertinul de acest tip mai este folosit în general și pentru placarea zonelor din preajma piscinelor, din aceleași considerente de siguranță.

Poți monta ghivece cu flori pentru o grădină proprie


Dacă vrei să te bucuri de frumusețea unei grădini chiar în balconul tău, balconul deschis este cea mai bună soluție. Florile vor iubi soarele și aerul curat, dar și polenizarea, drept pentru care tu îți vei construi un adevărat colț de natură cât mai aproape de tine.

Poți crea o zonă de petrecere a timpului liber

Dacă vrei să petreci împreună cu familia sau cu prietenii un timp de calitate, balconul te poate salva mai ales în zilele toride de vară. Iluminează discret balconul folosind ghirlande luminoase, adaugă câteva ghivece și mobilier de exterior și bucură-te de timpul minunat împreună cu o limonadă proaspătă și răcoritoare. Balconul deschis va fi dezavantajos din punct de vedere al expunerii la factori meteorologici, însă tehnologia modernă îți oferă posibilitatea de a monta copertine care să protejeze spațiul pe cât posibil de vremea rea.

Care sunt avantajele balconului închis?

Pe de altă parte, balconul închis îți oferă siguranța utilizării și a delimitării totale a spațiului. Dacă îți dorești să creezi un spațiu sigur pentru copii sau animale de companie, soluția este să amenajezi un balcon închis. Acesta însă prezintă dezavantajul unui ușor efect de seră, pentru că închiderile perimetrale vor lăsa prea puțin loc spațiului interior să respire, oricât de bine te-ai strădui să aerisești. Balconul închis te poate proteja de insecte, prin montarea plaselor de protecție, însă îți limitează foarte mult vederea și conectarea cu mediul exterior.

Este important să ai în vedere aceste caracteristici ale balcoanelor mai ales dacă vrei să îți amenajezi în balcon un spațiu de care să te poți bucura cu adevărat. Calculează avantajele și dezavantajele și alege în funcție de propriul confort, punând accent în același timp și pe ideea de modernism și estetică.

Sursa foto: piatraonline.ro

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari