Bucuresti

Baletul de Stat din Berlin deschide noul sezon la Bucuresti

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
968

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Spectacolul GALA BALETULUI BERLINEZ se suspenda

Din cauza lipsei de interes manifestata de publicul spectator, va informam ca evenimentul Gala Baletului Berlinez ce ar fi trebuit sa se desfasoare la Sala Palatului din capitala in data de 23 februarie a fost anulat. Organizatorii acestui spectacol cer scuze celor care au cumparat de bilete si le multumesc pentru intelegere.

Contravaloarea biletelor poate fi recuperata in perioada 23 februarie – 30 martie de la casieria sau sediul companiei de ticketing de unde au fost achizitionate.

Pe 23 februarie, garantia calitatii germane in spectacol de gala

"Baletul de Stat din Berlin" deschide noul sezon la Bucuresti

Pe 23 februarie, incepand cu orele 19:00, Sala Palatului va gazdui premiera unui spectacol deosebit. Iubitorii de balet vor putea admira pentru prima data pe o scena din Romania artisti de inalta tinuta, 11 solisti si primsolisti ai Baletului de Stat din Berlin (Staatsballetts Berlin) ce vor evolua in cadrul "Galei Baletului Berlinez".

Evenimentul, organizat de Asociatia Culturala Maria Domina, poate fi luat in considerare de catre public drept o provocare si, totodata o incercare reusita de a descoperi calitatea ireprosabila a actului artistic german, redat de aceasta data prin frumusetea capodoperelor baletului clasic, neoclasic si contemporan.

Romanii vor avea prilejul de a sarbatori traditia companiei Staatsballetts Berlin de a marca inceputul noului sezon cu o astfel de gala de balet, atuul acesteia fiind intotdeauna reprezentata de cotinutul programului.

Programul spectacolului berlinez de traditie ce va fi prezentat la Bucuresti, va introduce auditoriul intr-o calatorie fascinanta, o reintoarcere in lumea fermecata a povestilor din epoca veritabila a celebrelor compozitii muzicale, arii de opera si balet unice, precum: „Elegie der Herzen","Grand pas classique" , „Lacul Lebedelor" adaggio, actul II, "Lacul Lebedelor", Grand pas de deux, actul III, „Lacrimosa", „Carmen" , „Barocco" Solo, „Blumenfest von Genzano", Grand Pas de deux, „Le Corsaire" , „Spargatorul de Nuci", „Caravaggio" Grand pas de deux, actul I, „Les Bourgeois" Solo, sau "La Esmeralda" Variatie, actul III.

Toate acestea vor fi readuse la viata si exprimate prin prezenta costumelor multiple, varietatea cromaticii dar mai ales prin tehnica perfecta de dans a celor 11 balerini de talie internationala: Iana Salenko, Marian Walter, Dinu Tamazlacaru, Dmitry Semionov, Viara Natcheva, Shoko Nakamura, Wieslaw Dudek, Corinne Verdeil, Rainer Krenstetter, Sebnem Gülseker, Ibrahim Önal. Pentru a intregi atmosfera de sarbatoare, 6 dintre cei mai apreciati solisti ai Teatrului de Balet din Sibiu au raspuns afirmativ invitatiei organizatorilor de a sustine un moment coregrafic special in cadrul Galei Baletului Berlinez.

Asadar, pe 23 februarie se anunta o seara plina de eleganta si savoare ce integreaza miscarile perfecte in pasi de balet pe acordurile muzicale concepute de cei mai renumiti compozitori ai lumii.