Bucuresti

Beneficiile integrării unei aplicații de business în compania ta

Beneficiile integrării unei aplicații de business în compania ta

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 4 zile si 21 ore
Vizualizari
49

Voteaza & Distribuie

Prezentare

În această lume hipercompetitivă, integrarea aplicațiilor de business în companii a devenit extrem de importantă. Un studiu realizat de RightScale a arătat că peste 93% dintre companiile din SUA folosesc o aplicație de business. Datorită abordărilor diferite, dar și posibilității de a personaliza o aplicație de business conform nevoilor tale, din ce în ce mai multe companii apelează la aceste soluții pentru a se putea diferenția, dar și pentru a-și îmbunătăți procesele și procedurile interne.

De ce ar trebui să integrezi o aplicație de business

Conform unui studiu realizat de Gartner, 75% dintre companiile care oferă servicii și produse folosesc, în medie, 6 sisteme software care pot fi integrate cu ajutorul unei aplicații de business.

Aplicațiile de business te ajută deoarece îți oferă posibilitatea de a integra mai multe aplicații software, astfel încât să permită o comunicare mai rapidă și mai eficientă, dar și mult mai securizată. În același timp, angajații pot să administreze volumul de date mult mai ușor. Scopul principal al unei aplicații de business este să scoată în evidență toate datele necesare, generate de mai multe departamente.

Care sunt beneficiile unei aplicații de business

1. Îmbunătățești administrarea și accesul la date
Datorită unei aplicații de business care să lege mai multe platforme, cu norme crescute de siguranță, vei crește comunicarea și interoperabilitatea departamentelor din organizație. Spre exemplu, în SUA, companiile din sectorul auto pierd peste 1 miliard de dolari pe an din cauza faptului că nu există o aplicație de business care să lege toate software-urile folosite. O aplicație de business agilă asigură accesul la toate informațiile strânse de celelalte platforme interne, astfel încât poți vedea, într-un singur ecran, toate datele importante.

2. Automatizare
Imaginează-ți că folosești un CRM personalizat pentru a începe o campanie de e-mail marketing și că după fiecare mesaj trimis primești rapoarte automate cu numărul de e-mailuri deschise, câte au fost respinse, CTR, click-uri pe link și altele. Acest exemplu este, în aparență, simplu. Însă scutește departamentul de marketing de timpul petrecut în crearea de rapoarte. Astfel, angajații responsabili își pot gestiona mai eficient timpul. O aplicație personalizată pentru business îmbunătățește procesele de business și crește transparența în toate activitățile.

3. Flexibilitate
Integrarea de platforme software permite organizațiilor să se dezvolte. Însă, multitudinea de platforme poate fi obositoare și chiar să îngreuneze anumite task-uri și procese interne. Ceea ce înseamnă că productivitatea scade și încep să apară probleme legate de eficiența angajaților. O aplicație de business care să lege toate aceste platforme, dezvoltată în jurul angajaților și a nevoilor pe care ei le au, înseamnă o flexibilitate crescută a acestora de a lucra cu un volum mare de date într-un mod mai organizat și mai eficient.

4. Crearea de noi oportunități
Un beneficiu foarte important al unei aplicații de business este că ajută managerii să acționeze în timp real. Fie că sunt noi oportunități în piață, sau probleme pe lanțul de aprovizionare, o aplicație de business îți arată tot ce trebuie să știi, într-un singur ecran.

5. Creșterea eficienței
Aplicațiile de business sprijină comunicarea în cadrul organizației, reduce timpul și automatizează munca repetitivă și oferă un control mult mai bun asupra informației și a datelor.

Atunci când ai o aplicație de business personalizată vei putea controla mult mai bine resursele investite în proiectele derulate. Indiferent de domeniul în care te afli, transport și logistică, furnizare de servicii, bancă sau retail, aplicațiile de business personalizate creează punți de legătură între departamente și angajați, astfel încât fiecare om al companiei își cunoaște rolul și înțelege mult mai clar obiectivele de business.

O aplicație de business personalizată îți permite să eficientizezi costurile de marketing, să reduci rata de abandon a clienților și să creezi oportunități noi de dezvoltare sustenabilă și profitabilă.

De foarte multe ori integrarea unei aplicații de business în cadrul organizației este considerată ca fiind un nice to have și este înlocuită de alte priorități. De cele mai multe ori doar în momentul în care ajung în fața unor provocări foarte mari încep să se gândească la necesitatea unei aplicații de business. Pentru a te putea menține competitiv este indicat să analizezi care sunt procesele care pot fi automatizate și să începi să iei în considerare dezvoltarea unei aplicații de business care să-ți ajute angajații să fie mai eficienți.