Bucuresti

Beneficiile printării 3d în arhitectură

Beneficiile printării 3d în arhitectură

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 8 luni si 1 saptamana
Vizualizari
181

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În primul rând, este bine de știut că au fost create puține case și alte tipuri de construcții cu printarea 3D. Dar, totuși, printarea 3d în arhitectură pare să se dezvolte încontinuu și poate cauza schimbări profunde, iar viitorul pare din ce în ce mai captivant, odată cu evoluția inevitabilă a acestei industrii.

Ce putem înțelege prin printarea 3D în arhitectură

Există 2 modalități prin care o clădire poate fi construită cu printarea 3D. Prima este cea în care materialele folosite sunt concepute cu ajutorul unei imprimante 3D, iar cea de-a 2-a este cea care ne interesează: aici atât materialele, cât și procesul în sine este efectuat de roboți. De exemplu, îți poți imagina un dispozitiv mare, care are un braț robotic pe unde este eliberat materialul folosit pentru construcție. Astfel, se va folosi cantitatea perfectă a materialului ales, iar rezultatul va fi unul aproape perfect.

Care sunt beneficiile asociate cu printarea 3D în arhitectură?

Motivul principal asociat cu mișcarea în care ne aflăm este costul. În ziua de azi, putem să ne cumpăram diferite modele de imprimante 3D, unele profesionale, folosite la scară industrială, dar și unele mici concepute pentru obiecte mai mici. O imprimantă 3D a scăzut mult în preț în ultimii ani, mai ales datorită inovațiilor pe care le-a avut industria în ultimii ani. În ziua de azi, multe companii aleg să automatizeze cât mai multe procese, pentru a avea un număr cât mai mic de angajați, dar și de a maximiza calitatea și cantitatea în producție. În loc să fie 10 angajați, cu printarea 3D ai nevoie adeseori doar de o persoană, care trebuie să aibă grijă că procesul are loc în condiții optime. În plus, la sfârșitul unei zile, toate produsele vor fi identice și nu vor prezenta nici o problemă, fapt ce nu poate fi atins atunci când introducem factorul uman.

Un alt beneficiu foarte important ar fi reducerea factorului de risc. Dacă sunt mai puțini oameni care trebuie să lucreze la un proiect, scade totodată și numărul de accidente. Dar numărul de accidente scade și din cauză că procesele efectuate de unele imprimante 3D sunt mult mai sigure decât ne-am imagina, cu multe protocoale de siguranță preinstalate atât în software, cât și în hardware.

Mai ales în domeniul construcțiilor, procesul de 3D printing va fi mult mai eficient decât ar putea oamenii să fie. Aceasta poate lucra 24/24, 7 zile pe săptămână, iar rezultatul va fi tot timpul același, fără erori. În plus, viteza cu care poate ridica o clădire o imprimantă 3D este cu mult îmbunătățită fața de ce pot realiza oamenii în mod fizic.