Bucuresti

Bob Dylan isi vinde colectia de schite in Marea Britanie

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 7 ani si 3 luni
Vizualizari
796

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

O noua editie limitata de schite realizate de Bob Dylan va fi pusa la vanzare in Marea Britanie, incepand cu data de 22 mai, desenele fiind inspirate dintr-o colectie mai veche a artistului realizata in timpul turneelor din perioada anilor ’90. Vara aceasta, Bob Dylan isi va continua turneul mondial „Never Ending Tour" in cadrul caruia va concerta pentru prima data si la Bucuresti, pe 2 iunie, in complexul Zone Arena.

Seria de schite realizate de celebrul artist, ce va fi pusa in vanzare luna aceasta in lantul de magazine Castle Galleries din Marea Britanie, a fost inspirata de o colectie mai veche de desene ce dateaza din perioada anilor 1989 – 1992. Publicate initial in 1994, in cadrul albumului „Drawn Blank", desenele artistului au atras atentia lui Ingrid Mössinger, curatorul Muzeului Kunstsammlungen din Chemnitz, Germania, care i-a propus lui Dylan organizarea unei expozitii de picturi inspirate de aceste lucrari. Dylan a ales un numar schite, pictand pentru fiecare dintre ele mai multe versiuni in culori diferite, luand astfel nastere ansamblul de picturi denumit "The Drawn Blank Series", o colectie expresiva si dinamica, comunicand o varietate de emotii si impresii ale artistului. Ca urmare a succesului acestei colectii, o parte dintre picturi au fost transpuse in print si publicate treptat, sub numele de "Signed Limited Edition Graphics", fiecare editie aparuta pana in prezent fiind vanduta in foarte scurt timp de la data lansarii.

Primul concert Bob Dylan din Romania va avea loc vara aceasta pe data de 2 iunie, in complexul Zone Arena din Bucuresti. Prezentat de Raiffeisen Bank si organizat de Emagic, show-ul artistului se va desfasura in cadrul Emagic Classics, programul evenimentului incluzand si concertele unor nume autohtone precum Nicu Alifantis & Zan si Bucium. Biletele pot fi achizitionate online, de pe www.myticket.ro, si din reteaua magazinelor Diverta la diferite categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 130, 250 si 350 lei.