Bucuresti

Bookfest a obtinut Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
396

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Bookfest a obtinut Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei
Cea de-a XI-a editie a Salonului International de Carte Bookfest se va desfasura sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, ca urmare a acceptarii de catre Administratia Prezidentiala a unei solicitari in acest sens depusa de Asociatia Editorilor din Romania, organizatoarea evenimentului.
Editia 2016 a Salonului International de Carte Bookfest va avea loc in perioada 1-5 iunie la Romexpo si va avea ca invitat de onoare Israelul.
Bookfest este singurul eveniment expozitional din domeniul culturii scrise care beneficiaza de aceasta onoranta apreciere din partea Administratiei Prezidentiale.

Ne bucura si ne obliga acordarea Inaltului Patronaj al Presedintelui Romaniei pentru Bookfest 2016 pentru ca, pe de o parte, este o incununare a eforturilor noastre ca organizatori si, pe de alta parte, inscrie evenimentul nostru intr-o galerie aleasa de manifestari culturale de inalta tinuta la nivelul carora trebuie sa ne mentinem. Este o bucurie in plus faptul ca aceasta veste buna vine in timp ce ne pregatim de Salonul de Carte Bookfest Timisoara, care incepe pe 31 martie”, a declarat Grigore Arsene, presedintele Asociatiei Editorilor din Romania.

Salonul de Carte Bookfest este cel mai important salon de carte din Romania si singurul eveniment expozitional din domeniul culturii scrise care a dobandit o relevanta internationala certa. Organizat de Asociatia Editorilor din Romania incepand cu 2006, Bookfest are – incepand din 2010 – o galerie impresionanta de Invitati de Onoare: Spania, Ungaria, Franta, trio-ul Germania, Austria si Elvetia, apoi Polonia si Cehia. Datorita acestor parteneriate, publicul roman i-a putut intalni la Bookfest pe unii dintre cei mai importanti autori straini ai momentului, pe langa numeroase personalitati ale lumii culturale romanesti. Incepand din 2012, Bookfest s-a extins si la nivel local, deruland editii la Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Targu-Mures si Brasov.