Bucuresti

Borduriță renunță la Mihai Viteazul pentru Shanghai

Borduriță renunță la Mihai Viteazul pentru Shanghai

Detalii stire

Categorie
Stiri administratie
Modificat
acum 6 ani si 11 luni
Vizualizari
571

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Mișcarea Populară Sector 3 condamnă renunțarea la valorile românești și la memoria personalităților istorice marcante, precum Mihai Viteazu, pentru că domnul primar Negoiță Borduriță a văzut pe o hartă că există un oraș precum Shanghai. Prin Hotărârea Consiliului Local Sector 3 Nr. 199/28 iulie 2014, consilierii PNL și PSD, la recomandarea lui Robert Negoiță, au schimbat denumirea Școlii Gimnaziale Nr. 88, de pe Strada Odobești Nr. 3, din „Mihai Viteazu” în „Shanghai”, înlocuind un mare domnitor român cu un oraș de 24 de milioane de chinezi.

„Ce înțelege un copil când numele școlii unde învață a fost schimbat din Mihai Viteazu în Shanghai? În ce valori să mai creadă acești copii? Și ne mai întrebăm unde a dispărut iubirea de țară! Urmează ca primarul „Negoiță Borduriță’’ să transforme Sectorul 3 într-un kitsch chinezesc și să-i schimbe denumirea în China Town 3, în mare parte reușind deja prin bordurile roșii montate prin tot sectorul. Îi recomand domnului Negoiță ca la anul să candideze la Primăria Shanghai, nu la Sectorul 3 și să ne lase pe noi, românii, să ne respectăm simbolurile naționale.", a declarat președintele Mișcării Populare București, domnul Cristian Petrescu.

Mișcarea Populară a depus deja la registratura Primăriei Sectorului 3 cererea cu nr. 88122/16.12.2015, pentru intrare în normalitate și revenirea la denumirea Școala Gimnazială Nr. 88 ’’Mihai Viteazu”. De asemenea am inițiat o petiție online cu numele ‘’Redenumiți Școala 88 din Shanghai în Mihai Viteazu’’.