Bucuresti

British Documentary

Cele mai bune documentare britanice vor putea fi vizionate la cea de-a cincea editie a British Documentary

Detalii

Telefon
0213079600
Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Apartine de
Muzeul Taranului Roman
Vizualizari
1669

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 6 octombrie 2014 - Luni 15 decembrie 201419.00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

In data de 6 octombrie 2014, ora 19.00, se da startul, in Bucuresti, celei de-a cincea editii a "British Documentary". Proiectul, organizat de British Council, include 10 proiectii saptamanale care vor avea loc in perioada 6 octombrie – 15 decembrie, in zilele de luni (cu exceptia zilei de 10 noiembrie), incepand cu ora 19.00, la Muzeul National al Taranului Roman, in Studioul „Horia Bernea”.
Filmele sunt subtitrate in limba romana, iar intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Pastrand traditia editiilor anterioare, filmele ce vor fi prezentate la British Documentary au fost nominalizate sau castigatoare ale premiilor acordate la Festivalul de film documentar Grierson, din Marea Britanie, in ultimii ani.

Particularitatea proiectului British Documentary consta in diversitatea temelor abordate de documentarele prezentate, de la probleme ale lumii contemporane - escaladarea extremismului religios, conflictele armate din Siria si din alte zone ale lumii, redefinirea si acceptarea sexualitatii, statutul femeii in societati represive -, pana la teme artistice si subiecte stiintifice.

Editia a cincea se deschide cu filmul „Condamnarea la moarte – povestea lui Salman”,un documentar despre celebrul scriitor Salman Rushdie, acuzat de blasfemie si urmarit 10 ani de o condamnare la moarte.
Documentarul coincide cu publicarea ultimului volum al scriitorului, „Joseph Anton: Memorii”, prezentand o serie de interviuri realizate de Alan Yentob, cu Salman Rushdie insusi si ofiterii insarcinati cu protectia sa, cu membrii familiei lui Rushdie si prietenii sai apropiati.

Programul proiectiilor, care vor avea loc in perioada 6 octombrie – 15 decembrie 2014, este disponibil pe website-ul British Council (www.britishcouncil.ro). Filmul programat pentru data de 1 decembrie va fi proiectat marti, 2 decembrie, ca urmare a sarbatorilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei.

British Documentary, editia V, se desfasoara in Bucuresti in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, iar la nivel national, proiectul este sustinut de EuropaFM si de partenerii media HotNews, Cinemagia si Sapte Seri.

##

Programul British Documentary, editia V :
* 6 octombrie - „CONDAMNAREA LA MOARTE – POVESTEA LUI SALMAN” (82 min.)
* 13 octombrie -„SIRIA: INTRE FRONTURI” (50 min.)
* 20 octombrie –„SALMA” (91 min.)
* 27 octombrie -„ORDINE SI DEZORDINE: POVESTEA ENERGIEI” (60 min.)
* 3 noiembrie – „ZONA DE SIGURANTA: CAMPURILE MORTII SRI LANKA” (96 min.)
* 17 noiembrie - „PRIBEGII SOSELELOR” (90 min.)
* 24 noiembrie -„PROBLEMA AJUTORULUI UMANITAR” (120 min.)
* 2 decembrie, ora19.00 -„BAIATUL DE PE PLAJA” (28 min.)
* 2 decembrie, ora 19.30 -„REGINA ADOLESCENTA A FRUMUSETII” (60 min.)
* 8 decembrie - „COMPUTERUL VECHI DE 2000 DE ANI: MECANISMUL DE LA ANTIKYTHERA” (60 min.)
* 15 decembrie -„IN LUMINA REFLECTOARELOR: NORMAN PARKINSON” (75 min.)