Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Bucharest Coffee Festival

Detalii

Telefon
0733317510
Social links
Categorie
Evenimente mancare / bautura
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1369

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 12 mai 2023 - Duminica 14 mai 202310:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Bucharest Coffee Festival

Ediția 2023 a Bucharest Coffee Festival are loc între 12 și 14 mai, la Nord Events Center by Globalworth (Strada George Constantinescu 4 B, București). Cea mai nouă locație de evenimente de business din București va reuni astfel sute de specialiști în cafea, din România și din afara ei, dar și amatori pasionați de această băutură.

De asemenea, la festival vor fi prezenți producători, distribuitori și importatori naționali și internaționali de cafea, business-uri ce activează în domeniul HoReCa: cafenele, prăjitorii artizanale, coffee-shop-uri ToGo, etc. Astfel, spațiul evenimentului va avea și o zonă dedicată procesatorilor și prăjitoriilor, unde vor expune și vinde peste 40 de companii din acest segment al industriei cafelei. Festivalul va avea și o zonă dedicată importatorilor și distribuitorilor de produse conexe: aparate de cafea profesionale, accesorii pentru prepararea cafelei, îndulcitori, dulciuri, etc.

Festivalul nu se adresează numai profesioniștilor în domeniu, ci și iubitorilor de cafea, intitulați home baristas. Bucharest Coffee Festival este însă și ocazia perfectă, pentru cei interesați, de a găsi noi conexiuni și contacte care pot ajuta la dezvoltarea afacerilor în industria cafelei.

Degustări și vânzări de cafea și de accesorii pentru ea
Eveniment al cărui scop este promovarea cafelei de specialitate, aduce în prim-plan principalele tipuri de cafea în funcție de varietatea plantei cultivate (arabica). Astfel, cei prezenți vor putea degusta și achiziționa produse pe bază de cafea ce presupune modalități diferite de preparare: espresso, cafea la filtru, V60 sau cafea la ibric proaspăt prăjită. În cele trei zile ale festivalului vor avea loc demonstrații de preparare, de mixologie (combinații de cafea cu băuturi alcoolice, în cocktail-uri) și de latte art.

Noutatea ediției 2023, zona de street- food
Bucharest Coffee Festival 2023 vine și cu o zonă de street-food, în cadrul căreia se vor comercializa printre altele: fructe de mare, burgeri de vită angus, porc gătit lent și din alte sortimente de carne, delicii tradiționale turcești, libaneze, siriene, bere artizanală și prosecco.

Oportunități pentru afaceri cu cafea
Evenimentul are și scopul de dezvoltare sau extindere de relații de business cu sau între importatorii și distribuitorii de aparate de cafea.

La eveniment pot fi achiziționate și:

  • aparate de cafea pentru uz casnic și birouri mici;
  • aparate mari, pentru cafenele și alte tipuri de unități HORECA;
  • aparate de vending, cu fise si banknote;
  • gadget-uri mici ce pot fi folosite de cei ce sunt în mișcare, ele ocupând un spațiu mic într-un rucsac. În această categorie intră și aparatele espresso manuale și portabile.

Cafeaua de calitate vine de la prăjitorii și microprăjitorii

Acestea vor fi prezente la festival cu diferite sortimente de cafea de calitate, proaspăt prăjită și în ambalaje moderne și rafinate.

Cafea sustenabilă
Consumatorii de produse bio vor găsi la Bucharest Coffee Festival diverse sortimente din acest tip de cafea, boabe, măcinată sau capsule. Cafeaua de tip bio este obținută din plantații caracterizate prin lipsa pesticidelor și a altor substanțe chimice. Soluțiile alternative de preparare a cafelei, cunoscute sub conceptul brew bar vor fi prezentate celor interesați de gusturi autentice.

Intrarea la festival este gratuită.
Programul de vizitare este: vineri și sâmbătă, orele 10:00-19:00, duminică 10:00-18:00

Campionatele naționale de cafea au loc la festival
În cele trei zile ale Bucharest Coffee Festival vor avea loc trei competiții ale profesioniștilor în cafea. La ele vor participa specialiști din toată țară, profesioniști de la cele mai importante companii de cafea de specialitate și cafenele.

Competițiile sunt:

  • Campionatele Naționale de Latte Art
  • Coffee in Good Spirits- finala națională va fi precesată de semifinale în șase orașe din România
  • Campionatul National de Cup Tasting
  • Campionatul National de Ibric.

Campionatele sunt organizate de SCA - Romania Chapter (Specialty Coffee Association), cea mai importantă și cunoscută asociație de cafea worldwide. Câștigătorul fiecărei competiții va reprezenta România la Campionatele Mondiale care au loc la ATENA între 22 și 24 iunie 2023 și în Taipei între 17 și 20 noiembrie 2023.

Aceste competiții sunt supervizate de un juriu format din profesioniști în cafea din România, Dubai, Grecia, Spania, Ucraina și Franța. Președintele juriului (World Representative) este Elisabet Sereno, specialist licențiat în cafea și ceai, trainer autorizat SCA.

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/