Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Cafeneaua critica - Leonid Dimov si Mircea Horia Simionescu

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 10 ani si 10 luni
Vizualizari
1331

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 19 ianuarie 2012 

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cafeneaua critica organizeaza o seara de evocare a doi dintre cei mai importanti scriitori romani din ultima jumatate de secol: poetul Leonid Dimov si prozatorul Mircea Horia Simionescu. Vor fi ascultate vocilor lor citind din operele proprii, inregistrari ale Radiodifuziunii Romane din 1968-1970, respectiv 1999-2000 si 2011, editate recent pe doua carti audio: Leonid Dimov, 7 poeme rostite la Radio (carte + CD, cu o prefata de Ion Bogdan Lefter) si Mircea Horia Simionescu citeste din Ingeniosul bine temperat (carte audio, cu o prefata de Mircea Cartarescu) (ambele aparute la Editura Casa Radio, 2011).


Invitati: Tatiana Vassu-Dimov si Ileana Dimov-Moise (fiicele lui Leonid Dimov), Dorina Simionescu si Diana Simionescu (sotia si fiica lui Mircea Horia Simionescu), criticul literar Dan Cristea (coleg si interpret al celor doi autori evocati), Mircea Cartarescu (prefatatorul cartii audio M.H. Simionescu), Emil Buruiana si Anca Mateescu (redactori ai Societatii Romane de Radiodifuziune, autorii inregistrarilor cu vocea lui M.H. Simionescu), Maria-Elena Negoescu, Gilda Radulescu si Horia Pop (echipa Editurii Casa Radio).


Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.Cafeneaua critica este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfasurat in anii 1990, la Cafeneaua Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti. De la reluarea sa in noiembrie 2008, Cafeneaua critica a fost gazduita de cluburile bucurestene The Silver Church, Club A si Club Control. De la debutul „stagiunii" 2011-2012, Cafeneaua critica a revenit la Club A si se desfasoara joia seara*.

________* Invitatii stagiunii 2011-2012 a Cafenelei critice: Nichita Danilov (editia a 50-a); Alice Georgescu, Aura Corbeanu, Doina Lupu (organizatori ai Festivalului National de Teatru 2011), Victor Ioan Frunza, Adriana Grand, George Costin, Mihaela Michailov (participanti la Festival), Mircea M. Ionescu (dramaturg), Ileana Lucaciu, Nicolae Prelipceanu (critici de teatru) (editia a 51-a); Florin Iaru (editia a 52-a); Mira Nedelciu, Georgeta Nedelciu, Emil Buruiana, Vladimir Epstein, Anca Dumitrescu, Catalin Tirlea, Sorin Preda, Cristian Teodorescu, Petre Raileanu (evocare Mircea Nedelciu) (editia a 53-a); Mihai Maniutiu (editia a 54-a); din nou Florin Iaru (editia a 55-a).

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/