Bucuresti

Calatoarea si Shakespeare

Detalii spectacol

Telefon
0756021106
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
744

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 13 decembrie 201819:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

CĂLĂTOAREA ȘI SHAKESPEARE de Lucia Verona, regia Ruxandra Bălașu

Călătoarea și Shakespeare este o comedie a situațiilor și limbajului în care răsturnările de context se succed amețitor, ca și timpurile și locurile acțiunii. Ceea ce contează este că ne aflăm într-un teatru, iar lumea însăși este un teatru în care spațiul și durata sunt numai niște convenții. O femeie a zilelor noastre trăiește un moment unic: întâlnirea cu cel mai mare dramaturg al lumii, apărut ca prin magie pe o scenă contemporană.

Dar obișnuințele, (non)educația, confuzia traiului cotidian din secolul XXI o fac pe Călătoare să fie de fapt nepregătită pentru confruntarea cu istoria și cu geniul. Deși situațiile comice apar din abundență, morala piesei este una serioasă: viața superficială a vremii noastre face oamenii insensibili la valoare și incapabili să se concentreze asupra lucrurilor fundamentale. Shakespeare cel din piesă este un simbol al umanității eterne, cea care nu trebuie ignorată.


Distribuție: Monica Davidescu, Marius Bodochi, Pavel Bârsan, Dana Voicu, Gabriel Costan, Alexandru Făiniși, Claudia Dionise, Alexandra Gabriela Niță, Alexandru Mandu.

Figurație: Andrei Cristea, Mihai Bolea, Ionuț Terteci

Video: Ștefania Maftei

Regie și mișcare scenică: Ruxandra Bălașu
Scenografie: Daniel Divrician

Ilustrație muzicală: Ruxandra Bălașu.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta