Bucuresti

Cameră IP wireless sau cameră analogică - Ce alegi pentru siguranță?

Cameră IP wireless sau cameră analogică - Ce alegi pentru siguranță?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Vizualizari
162

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Camerele de supraveghere au devenit din ce în ce mai populare în rândul oamenilor din întreaga lume. Fie că vorbim despre propria locuință sau de locul în care își desfășoară activitatea, tot mai mulți aleg să-și instaleze sisteme de supraveghere tocmai pentru că țin la starea de sănătate a celor dragi, cât și la integritatea bunurilor personale. Astfel, ceea ce prin anii 2000 însemna un moft, azi este de fapt ceva obișnuit, un aspect la care fiecare dintre noi ne gândim atunci când ne cumpărăm o casă.

Doar că acum avem o altă nelămurire: să optăm pentru camere supraveghere IP sau pentru camere analogice? Concret, după ce ne-am familiarizat cu ideea de monitorizare video, am început să ne gândim dacă tehnologia de ultima generație ne aduce sau nu avantaje reale. Dacă și tu ești în această situație, atunci ai ajuns în locul potrivit. În acest articol vei descoperi care este diferența dintre camerele IP și cele analogice, dar și care sunt preferințele oamenilor în materie de monitorizate.

Ce este o cameră IP?


Camera IP transmite imaginile printr-o rețea. Altfel spus, datele sunt stocate inițial într-un server cloud, apoi redate. Camera IP este mai practică și aduce nenumărate avantaje. Cu toate acestea, cele analogice sunt preferate de persoanele care vor să aloce un buget mai mic, fără să se intereseze de avantajele aduse de noile tehnologii.

Cameră de supraveghere analogică versus cameră de supraveghere IP


E important să știi că sistemele IP generează fișiere video de mari dimensiuni, mai ales dacă ar fi să comparăm cu sistemele analogice. Aiciintervine și primul dezavantaj: instalarea nu este tocmai ușoară și e posibil să ai nevoie de o echipă de profesioniști care să te ajute. De altfel, va trebui să acorzi o atenție specială și spațiului de stocare, ceea ce implică costuri ceva mai mari, dar cu siguranță vei găsi o variantă potrivită nevoilor tale.

Camere de supraveghere în clădiri și spații de lucru


Dacă nu știi exact ce opțiune se potrivește mai mult nevoilor tale, ai putea lua în considerare și un alt aspect. Camerele IP se folosesc adesea pentru monitorizare organizațiilor mari, instituțiilor publice, spațiilor comerciale ori pentru supravegherea orașelor. Pe de altă parte, camerele analogice sunt de preferat pentru afacerile mici sau monitorizarea locuinței, fiind mult mai ușor de instalat și dezinstalat. De altfel, ți-ai putea îndrepta atenția și asupra sistemelor hibride. Acestea folosesc atât camere analogice, cât și camere IP, fiind foarte populare în momentul de față.

Așadar, e de la sine înțeles că sistemele IP încep să câștige teren în fața celor analogice, iar motivul este unul cât se poate de simplu: funcțiile avansate cuceresc publicul. Sigur că în unele situații, camerele analogice pot fi potrivite pentru nevoile tale. Ceea ce înseamnă că trebuie să-ți analizezi cu grijă nevoile. Merită să investești într-o cameră IP? Noi am spune că da. De ce? Pentru că tehnologia face parte din viața noastră, iar nevoia de adaptare ne ghidează de cele mai multe ori să luăm cele mai bune decizii.