Bucuresti

Caminul de bransament pentru apa potabila si apometrul utilizat

Caminul de bransament pentru apa potabila si apometrul utilizat

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Apartine de
eAdvertising
Vizualizari
148

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sistemul de distributie a apei potabile implica nevoia de construire a unei camere de bransament, astfel incat sa poata fi delimitata reteaua publica de alimentare cu apa de reteaua interioara, cu ajutorul controlului de bransament. Despre acesta din urma, de stiut este ca reprezinta componenta finala a retelei publice de distributie. Se defineste ca proprietate a retelei publice de distributie a apei bransamentul pana la contor, deci intra aici si caminul.

Caminul este locul care adaposteste apometrul, unde se realizeaza racordarea la apa. Rolul lui este de a controla si intretine bransamentul, in acest mod fiind mai eficienta si vizionarea contoarelor. De aici pleaca si conducta de apa, care este bransata la reteua de distributie publica. Cu ajutorul contorului de racord este asigurata masurarea eficienta a debitului de apa, precum si vana deschidere/ inchidere a apei.

Apa potabila si nevoia unui camin de bransament

Caminul de bransament poate fi realizat din mai multe materiale, in functie de context. Din plastic, din beton, acesta va impune anumite necesitati, componente si accesorii. Este necesar in orice caz pentru a asigura spatiul protector necesar pentru apometru, cel responsabil de contorizarea apei. Cu privire la apometru, gasesti modele care se pliaza pe nevoi diverse in magazinul online de bricolaj Shop Einstal. Dupa ce ai ales modelul potrivit, trebuie sa te asiguri ca fiecare decizie pe care o iei este pentru bunul mers al lucrurilor.

Unde e mai potrivit sa montezi caminul de bransament? Ideal este ca acesta sa fie pozitionat fie in zone pietonale, fie acolo unde nu este trafic rutier, pe spatiile verzi. Este calea optima pentru a asigura integritatea caminului, dar si pentru a facilita citirea contorului de apa. Daca te orientezi, spre exemplu, dupa un camin de bransament din plastic, din comert, ai in vedere ca unele pot sa vina fara instalatie si contor sau pot fi direct echipate cu acestea.

In conditiile in care te-ai decis pentru un camin din beton pentru apa potabila, atunci ai in vedere masurile necesare in acest sens. Trebuie sa indeplineasca rol de izolator termic, pentru a proteja corespunzator instalatia de alimentare cu apa, mai ales in caz de inghet. Un perete suficient de gros este necesar pentru a nu permite apei sa se filtreze prin peretii caminului. Ai in vedere o constructie potrivita pentru a putea facilita accesul la citirea apometrului. E necesar si in cazul in care este necesara inspectia spatiului.

In orice caz, ai in vedere ca orice camin de bransament trebuie sa corespunda cu anumite caracteristici. Simplitatea si siguranta trebuie sa fie calitati de baza ale acestuia. Poate fi supus unor factori variati, incepand de la coroziunea electrochimica si pana la chestiuni ce tin de etanseizare, de termoizolare.

Neaparat trebuie sa te asiguri ca realizezi un camin de bransament pentru apa potabila care este accesibil, adica poti patrunde cu usurinta cand e cazul. De asemenea, vizibilitatea acestuia trebuie sa fie crescuta. Contoarele trebuie sa poata fi citite cu usurinta, accesul la robinetele montate aici sa fie de asemenea, nimic deci ce ar putea obtura vizibilitatea si accesul nu trebuie permis.

Dupa ce ai siguranta ca stii ce conditii trebuie sa indeplineasca respectivul camin, asigura-te ca realizezi achizitia componentelor potrivite, care sa prezinte calitatea de care ai nevoie. Nu uita ca apometrul de care ai nevoie il gasesti pe shop-einstal.ro.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306