Bucuresti

Canapele extensibile. Cum iei cea mai bună decizie?

Canapele extensibile. Cum iei cea mai bună decizie?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 2 zile
Vizualizari
89

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Achiziționarea unei canapele extensibile reprezintă o investiție importantă. Canapeaua este locul unde citim, ne relaxăm, mâncăm, ne distrăm alături de familie și prieteni și dormim, de aceea trebuie să iei cea mai bună decizie pentru tine.

Iată cele mai importante aspecte pe care e bine să le ai în vedere la achiziționarea unei astfel de canapele:

1. Ține cont de stilul tău de viață
Vei folosi canapeaua în fiecare zi sau doar din când în când? Va fi spațiu de dormit în mod regulat sau doar când ai musafiri? Ai un animal de companie sau un copil mic? Răspunsurile la aceste întrebări sunt importante pentru că ele influențează tipul de canapea de care ai nevoie – o canapea extensibilă folosită seară de seară pentru dormit trebuie să fie mai rezistentă decât una care servește ca pat doar ocazional, un copil mic care se joacă pe ea înseamnă că ai nevoie nu doar de o tapițerie durabilă, ci și de huse din materiale lavabile pentru o întreținere ușoară.

2. Fă măsurători corecte și complete
Măsurarea corectă a spațiului în care va fi amplasată canapeaua este esențială. Acest spațiu trebuie să fie încăpător pentru lățimea (spatele), pentru adâncimea (distanța dintre spate și față) și înălțimea canapelei, mai ales dacă ai rafturi montate pe pereții spațiului în care va fi pusă. Este recomandat să măsori și dimensiunile ușilor și a celorlalte spații (cum ar fi casa scării) prin care canapeaua trebuie să treacă înainte de a ajunge în locuința ta. Dacă aceste spații sunt înguste, poți alege o variantă de canapea cu spate scund, una cu picioare detașabile sau o canapea extensibilă modulară ale cărei secțiuni pot fi livrate pe rând.

3. Decide ce dimensiune vei alege
Dimensiunea canapelei este influențată de spațiul disponibil și de numărul de persoane care o vor folosi. Astfel, dacă dispui de un living generos, poți alege o canapea extensibilă mare, cu o saltea mai lungă pentru a-ți oferi ție și celor dragi suficient spațiu atât ziua, cât și noaptea. Pentru o încăpere mai mică, poți alege un colțar extensibil care prin amplasarea în locul potrivit poate crea senzația unui spațiu mai generos.
În ceea ce privește numărul de locuri, oferta de canapele include modele pentru 2, 3, 4 și 5 persoane. Cât despre saltea, una încăpătoare trebuie să aibă cel puțin 200 cm lungime dacă pe ea vor dormi doi adulți și poate fi mai mică în cazul în care va fi folosită pentru somnul copiilor.

4. Verifică sistemele de extensie ale canapelelor
Dacă vei folosi noua ta canapea seară de seară pentru dormit, nu vrei să petreci minute în șir chinuindu-te să o pregătești pentru noapte. Sistemele de extensie cel mai des întâlnite sunt cele pull-out și cele de tip click-clack.
Sistemele pull-out au salteaua pliată și aceasta poate fi întinsă prin scoaterea pernelor canapelei și tragerea unui mâner. Canapelele dotate cu un astfel de sistem sunt confortabile și pe timpul zilei și când sunt utilizate ca spațiu de dormit.
Sistemul click-clack presupune ridicarea șezutului până când mecanismul cu care este prevăzut face un click (de unde și denumirea) și astfel salteaua este întinsă. După întinderea saltelei, spătarul poate fi rabatat în poziție orizontală.

5. Fii atent la tapițerie
E recomandat să alegi o canapea cu o tapițerie care să se potrivească cu stilul încăperii în care vei amplasa canapeaua, precum și cu stilul tău de viață. Cele mai des folosite materiale pentru exteriorul canapelelor sunt materialele naturale, materialele sintetice și pielea. Documentează-te și alege varianta optimă pentru tine.

6. Alegerea saltelei potrivite este esențială
Salteaua este esențială pentru că de ea depinde confortul somnului tău. Există saltele produse din spumă, foarte populare în ultimele decenii și care, mai ales când sunt prevăzute cu o funcție de memorie, îți garantează un somn odihnitor și confortabil. Trebuie doar să te asiguri că o astfel de saltea are mai mult de 12 cm grosime pentru a evita să simți cadrul canapelei în timp ce dormi.

O altă opțiune o reprezintă salteaua umplută cu bumbac și polyester, prezentă în special la canapelele cu sistem de extensie click-clack. O saltea cu o grosime de minim 20 de cm îți permite să te odihnești peste noapte în cele mai bune condiții.

Saltelele cu arcuri – vândute de decenii întregi – au progresat mult în ceea ce privește confortul oferit și de aceea își găsesc drum spre casele multor cumpărători. Ai grijă doar unde o amplasezi pentru că arcurile sunt zgomotoase și pot trezi un bebeluș aflat în aceeași încăpere.

Acestea sunt cele mai importante recomandări pentru achiziționarea unei canapele extensibile. Poți alege modelul potrivit pentru tine din gama de canapele extensibile de la show-room-ul de mobilă din Baia Mare unde găsești o colecție variată de dimensiuni, tapițerii, umpluturi, sisteme de extindere și saltele pentru canapeaua pe care ti-o dorești.