Bucuresti

Când e timpul potrivit pentru a schimba mobila? 5 semne

Când e timpul potrivit pentru a schimba mobila? 5 semne

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
319

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Rezistența mobilierului în timp depinde de foarte mulți factori: tehnologia folosită de producător, materialele, gradul de uzură, mediul în care a fost păstrată mobila, felul în care a fost îngrijită și curățată. Dacă mobila din locuința ta are la activ câțiva ani buni și nu ești sigur dacă ar trebui să o schimbi sau nu, informațiile de mai jos te vor ajuta, fără îndoială.

Iată cum îți dai seama dacă mobilierul tău trebuie să fie înlocuit sau doar reparat și recondiționat!

1. Este mobilierul stricat sau deteriorat până în punctul în care nu poate fi reparat?

Fie că vorbim despre un dulap sau o canapea, obiectele ce nu pot fi reparate sub nicio formă trebuie să fie neapărat înlocuite cu unele noi. Totuși, dacă există variante de recondiționare, le poți încerca. De exemplu, o canapea cu tapițeria ruptă, pătată sau zgâriată poate primi o tapițerie nouă sau o husă făcută pe comandă. În mod similar, o masă de bucătărie din lemn care nu mai arată ca la început poate fi vopsită și lăcuită. Iar acel dulap cu mânere uzate sau rupte poate primi mânere noi, chic, pentru senzația de prospețime și de ceva nou.

2. Reprezintă mobilierul un potențial pericol de accidentare?

Multe persoane păstrează mobila veche în casă mult prea mult timp. Dacă mobilierul tău poate reprezenta un pericol pentru siguranța celor din locuință, este un semn clar că este timpul să cauți alt mobilier pentru sufragerie, calitativ și potrivit spațiului. Este vorba despre dulapuri șubrede ce se pot prăbuși, fotolii sau canapele vechi care pot ceda sub greutatea persoanelor sau rafturi ce se pot desprinde și îi pot răni pe cei din casă atunci când cad.

3. Este mobilierul încă potrivit pentru spațiul în care a fost așezat inițial?

Poate că, la început, ai gândit acea măsuță de cafea pentru canapeaua generoasă din living. Ulterior, ai schimbat canapeaua cu una mai mică, pentru a face loc jucăriilor unui copil apărut mai târziu în viața ta.
Așadar, ai rămas cu o masă de cafea mult prea mare. Prin urmare, ai putea să o înlocuiești cu una mai mică, pentru a eficientiza spațiul disponibil. Este o regulă pe care o poți aplica pentru orice piesă de mobilă. Dacă nu își mai îndeplinește scopul, ci din contră, îngreunează designul sau funcționalitatea, schimb-o cu ceva mai potrivit.

4. Îți este confortabil să folosești mobilierul? Dacă nu, poți remedia asta?

Fiecare piesă de mobilier sau accesoriu are un singur scop în casă: acela de a-ți ușura viața și de a face totul mai confortabil pentru tine. În cazul în care un obiect nu mai este confortabil, gândește-te cum poți schimba acest lucru fără să renunți la el. Poate că fotoliul poate primi o actualizare pentru a fi mai comod, iar scaunele pot fi și ele accesorizate cu perne noi. Dacă nu găsești nicio soluție potrivită, renunță la obiectele respective. Nimic nu merită sacrificarea confortului personal!

5. Este mobilierul demodat și nu se mai potrivește cu restul designului interior?

Uneori, faptul că mobilierul nu se mai potrivește din punct de vedere estetic cu restul obiectelor din casă poate fi un motiv destul de bun pentru a-l înlocui. Poate fi vorba despre o canapea învechită, un dulap demodat sau alte lucruri ce odată au fost extrem de chic, dar nu mai sunt deloc de actualitate. Nu în ultimul rând, asigură-te că, înainte să arunci sau să donezi mobila actuală, o poți înlocui cu ceva nou. A rămâne fără canapea, masă, dulapuri sau scaune nu este deloc o idee bună.

În final, ține cont de aspectele de mai sus și pune-ți cele cinci întrebări înainte să iei o decizie. Astfel, te vei asigura că faci alegerea corectă!

Sursa foto: pexels.com/photo/white-wooden-bookcase-with-books-in-the-living-room-with-wooden-table-armchairs-and-green-sofa-5998034/