Bucuresti

Cand si de ce sa apelezi la un birou notarial in Bucuresti pentru divort

Cand si de ce sa apelezi la un birou notarial in Bucuresti pentru divort

Detalii stire

Categorie
Stiri administratie
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
207

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Locuitorii capitalei sunt cei care se confrunta cel mai mult cu lipsa de timp si cu intarzierile din cauza aglomeratiei. Divortul la tribunal poate sa dureze mult deoarece numarul mare de procese si prioritizarea lor face ca prima infatisare sa aiba loc la destul de mult timp de la depunerea dosarului. Atunci cand nu exista disensiuni intre parteneri si acestia sunt de acord sa divorteze, stiu exact cum vor a isi imparta lucrurile si nu au copii, pot apela la un birou notarial in Bucuresti.

Birou notarial in Bucuresti – rapiditate cu costuri minime
Persoanele care s-au decis sa divorteze si vor sa faca totul rapid si cu cheltuieli cat mai mici, pot sa apeleze la un birou notarial in Bucuresti atunci cand locuiesc in capitala sau atunci cand casatoria a fost incheiata pe raza capitalei. Nu este nevoie ca persoanele care vor sa divorteze sa ajunga in fata instantei de judecata ci poate fi utilizata calea mai simpla, care a fost deja reglementata de Lega Notarilor si de Codul Civil. Pentru a face asta este nevoie sa fie respectate o serie de criterii.

Cei doi parteneri trebuie sa depuna o cerere de divort la biroul notarului unde au ales sa termine casatoria. Desfacerea casatoriilor este clar definita in Codul Civil si poate sa aiba loc in mai multe situatii:

  • Cu acordul comun al partenerilor sau la cererea unuia dintre ei si prin acceptarea celorlalte persoane care au fost implicate;
  • Din motive temeinice atunci cand raportul dintre cei doi soti sunt afectate grav si continuarea casatoriei nu mai este posibila;
  • La solicitarea unuia dintre parteneri atunci cand acestia au stat despartiti mai mult de doi ani;
  • La cererea unuia dintre parteneri daca cererea este depusa de persoana care se afla intr-o stare de sanatate grava care nu ii mai permite sa continue casatoria.
In prima situatie, atunci cand ambii soti sunt de acord ca o casatorie sa fie desfacuta, lucrurile sunt simple si totul se va intampla rapid, la notar. Conform procedurilor definite in Codul Civil, notarul public are dreptul de a desface o casatorie.

Cea mai importanta conitie pentru a divorta la notar cat mai rapid este ca partenerii sa nu aiba copii minori. In cazul in care sotii au cazut de acord cu privire la divort si nu au copii minori, care sa fi rezultat din casatorie sau sunt adoptati, ofiterul de la starea civila si notarul public de la ultimul domiciuliu poate sa constate desfacerea casatoriei prin acord. In urma acestei etape cei doi vor primi un certificat de divort.

Procedura implica doar cererea personala sau cu ajutorul unui mandatar care are procura speciala autentificata la notar.

Autor