Bucuresti

Când și de ce să schimbi apometrele - Shop Einstal dispune de oferte

Când și de ce să schimbi apometrele - Shop Einstal dispune de oferte

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
131

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru contorizarea cantității de apă consumată lunar avem cu toții apometre în locuință, două, dacă este cazul și contorizării de apă caldă. Aceste contoare se presupun a fi eficiente și precise, însă au nevoie la un moment dat și de verificări privind calitatea sau mai ales de schimbare, dat fiind că încep să afișeze eronat. Dacă în ultima vreme pare că este mai exagerat ca oricând consumul de apă caldă și/sau rece, dacă pare deja dubios de mult acest consum comparativ cu ceea ce obișnuiți să aveți, ar fi cazul să le schimbați.

De ce apar diferențele de consum

Un apometru poate afișa un consum mai mare dacă, spre exemplu, pe țeavă apa vine încărcată cu particule, deci nu este filtrată corect. Acestea pot bloca la un moment dat intrarea spre țeavă unde există apometrul montat. Forțând, apa ce trece pe aici va înregistra ca și când un volum mai mare de apă este consumat. O altă posibilă explicație este dată de un factor extern. Spre exemplu, dacă aveți electrocasnice vechi în casă, ce nu au clasă economică la consumul de resurse, este foarte posibil ca lunar să consumați mai multă apă. Deci nu apometrul este neapărat de vină.

Situații ce impun schimbarea unui apometru:

  • La expirarea termenului de valabilitate a acestuia.
  • După ce expiră și valabilitatea verificării metrologice.
  • Dacă sunt crăpături sau orice altă urmă de uzură asupra acestuia.
  • Dacă funcționarea acestuia este vizibil defectă - cum ar fi înregistrarea este vizibil oprită, adică rotițele acestuia nu se învârt corespunzător.

Unde găsiți apometre de calitate

Veți căuta oferte cu siguranță, iar acestea pot fi ușor accesate la Shop Einstal, un univers al instalațiilor termice și sanitare. Sunt ușor de găsit aici apometre clasa C, apometre de la branduri de renume, Apator, Bmeters sau Fgh printre altele. Până la urmă, prima garanție a calității este reprezentată de marca acestor produse. Oricare ar fi alegerea din acest eshop, apometrele vin la pachet cu garanție inclusă, de 2 ani pentru persoane atât fizice, cât și juridice. În prețul acestora este inclus setul de racorduri și buletinul de metrologie.

Cum știu că un apometru este unul de calitate?

Performanța unui apometru depinde de clasa sa de precizie, dar și de modul în care a fost montat. Specialiștii spun că pentru o eficiență maximă a acestor produse, la o scară de bloc spre exemplu ideal ar fi ca toate apartamentele să dispună de același tip de apometru. La scările de bloc apar adesea diferențe care în cele din urmă ajung să fie plătite tot de locatari. Așadar, precizia cu care apometrele înregistrează consumul de apă este absolut relevant pentru oricine.

De menționat de asemenea că și intervalul de timp la care acestea sunt schimbate poate avea o importanță majoră. Apometrele ce se montează pe verticală, față de cele montate pe orizontală, pot avea diferențe mai mari din cauza frecării axului în lagăre. Tot la cele cu montaj pe verticală spre exemplu turbina are axul ce se sprijină pe două lagăre, iar pe orizontală frecarea există doar pe vârful axului.

Produse de calitate în portofoliul de la Shop Einstal

Iată că și în acest domeniu există un impact foarte mare al online-ului. Așadar apometrele pot fi mai ușor de găsit și achiziționat din eshop. Cei de la Shop Einstal pun la dispoziție o gamă variată de produse ce fac parte din instalațiile termice și sanitare. Nu există vreo diferență între achiziția din online sau magazinul fizic, astfel încât cei interesați pot primi și consiliere, pot cere asistență la preluarea comenzii dacă este cazul.

Mai comod pentru omul modern, achiziția din sursă sigură și dintr-un magazin ce permite vizualizarea online a unui vast portofoliu de produse este ceea ce Shop Einstal oferă. Un apometru de precizie, într-un raport optim de calitate și preț poate costa undeva la 90 de lei și are garanție inclusă. Descoperă toate acestea online, în cadrul paginii oficiale. Poate că observând și ușurința cu care poți viziona ce mai trebuie în casa ta vei face achiziții acum și aici, din câteva click-uri.

Contact:
Mihai Bravu nr. 540-562 complex Impact Center sector 3 București
office@einstal.ro