Bucuresti

Când știi că e momentul să treci la VPS?

Când știi că e momentul să treci la VPS?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
162

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Sunt trei opțiuni de a găzdui un site în mediul online: cu un server shared, dedicat sau VPS (Virtual Private Server). În acest context, shared înseamnă metoda prin care mai multe persoane au site-uri găzduite pe același server, în timp ce un server dedicat găzduiește un singur site. VPS e un fel de mix între primele două exemplificate. Un server găzduiește mai multe instanțe de VPS, iar această metodă e preferată deoarece resursele sunt împărțite în mod egal între fiecare site găzduit. Cea mai ieftină metodă de găzduire este cea de tip shared, în timp ce cea mai scumpă este reprezentată de serverul dedicat.

Există mai multe motive pentru care ai dori să schimbi găzduirea pe servere VPS in Romania în mod special, dar nu neapărat, și noi vom încerca să le acoperim pe cele mai importante:

Site-ul tău va avea o performanță mai mare

În cazul găzduirii shared, mai multe site-uri au acces la o cantitate anume de resurse (putere de procesare, rami, etc) și vei împărți astfel performanța. VPS-ul presupune că ai aceiași cantitate de resurse disponibilă tot timpul, la fel ca în cazul unui server dedicat. Astfel, vei dispune de un procesor mai rapid, de o memorie și de un spațiu mai mare, comparativ cu cel shared.

Site-ul va fi mult mai fiabil

Reamintim că un site shared împarte toate resursele cu site-urile pe care le găzduiește, iar un VPS are propriile resurse. Atunci când alte persoane au trafic mărit pe site-ul lor, celelalte găzduite pe serverul shared pot întâmpina diferite probleme. Din această cauză, site-ul va fi mult mai stabil și fiabil pe un VPS.

Ai acces la root

La un server de tip shared nu ai cum să ai acces la root, deoarece ai influența și celelalte site-uri găzduite. Dar, atunci când ai un VPS, poți avea acces la root, iar asta îți permite să configurezi server așa cum îți dorești

Poți să găzduiești mai multe domenii

Pentru că ai acces la mai multe resurse și, totodată, pentru că se comportă precum un server dedicat, poți găzdui oricât de multe domenii dorești, atât timp cât îți permite pachetul închiriat/ cumpărat. Într-adevăr, cu cât ai mai multe domenii găzduite pe un VPS, cu atât va scădea performanța lor, dar pierderea va fi una pe care ai să o poți prezice și nu va trebui să ai nici o surpriză în acest sens.

Concluzie

Dacă vrei să ai o performanță cât mai mare, dar la un preț relativ mic, atunci încearcă un VPS și ai să observi beneficiile asociate cu acesta. El va costa mult mai puțin decât un server dedicat, dar poate avea același nivel de performanță.