Bucuresti

Candidatii la Europarlamentare reuniti la aceeasi masa pentru Basarabia

Candidatii la Europarlamentare reuniti la aceeasi masa pentru Basarabia

Detalii stire

Categorie
Stiri politica
Modificat
acum 1 an si 6 zile
Vizualizari
1388

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Candidații la Europarlamentare reuniți la aceeași masa pentru Basarabia

La invitația Platformei Unioniste “Acțiunea 2012”, candidați de la toate formațiunile politice se vor întalni azi, la Clubul Țăranului pentru a discuta despre reîntregirea națională. Dezbaterea „Alegerile Europarlamentare și cauza Basarabiei” se va desfășura începând cu ora 18:00 și vor participa parlamentari, eurocandidați, istorici și reprezentanți ai mișcării unioniste.

Unul dintre principalele subiecte ce vor fi abordate, va fi “Pactul pentru Basarabia”, care reprezintă un angajament și un set se măsuri concrete în direcția reunirii cu Republica Moldova. Acest document a fost înaintat de către societatea civilă tuturor candidaților la Europarlamentare și este generat de creșterea interesului față de viitorul comun al celor două state românești.

„Solicităm în mod deschis politicienilor care reclamă voturile românilor să se responsabilizeze şi să aducă în graniţele naţionale cei peste trei milioane de români de la Est de Prut, privaţi de dreptul la Patria Mamă, bunăstare, securitate și identitate națională”, a declarat Mihai Nicolae, co-președintele Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”.

La masa rotundă de azi vor fi prezenți principalii reprezentanți ai partidelor aflate în cursa pentru alegerile Europarlamentare: Cristian Preda (PMP), Nicolau Mihaela (Forța Civică), Pavelescu Aurelian (PNȚCD), Mihail Neamțu (Noua Republică), Radu Moraru (PER), Silviu Dumitru (P.Verde), Florin Huidu (PDS), Dănuț Liga (independent).
Alături de cei menționați mai sus, “Pactul pentru Basarabia” a fost semnat și de Ecaterina Andronescu (PSD), Norica Nicolai (PNL) și Dan Diaconescu (PP-DD). Restul semnatarilor îi găsiți pe site-ul special creat