Bucuresti

Cantareata cheala la Festivalul Comediei Romanesti Bucuresti

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
873

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

„Cantareata cheala" la a patra prezenta festivaliera

Teatrul German de Stat Timisoara a fost invitat la Festivalul Comediei Romanesti de la Bucuresti

Teatrul German de Stat Timisoara (TGST) participa la editia din acest an a Festivalului Comediei Romanesti la Bucuresti cu spectacolul "Cantareata cheala" de Eugène Ionesco, in directia de scena a lui Alexandru Dabija.

Organizat de Teatrul de Comedie in colaborare cu Ministerul Culturii si Primaria Municipiului Bucuresti – sunt reprezentate productii ale unor scene de referinta din tara – ca de pilda Teatrele Nationale din Bucuresti, Craiova si Sibiu, teatrele de stat din Ploiesti, Braila, Arad si altele.

Montarea timisoreana a avut premiera in aprilie 2009 si consemneaza cea de-a patra participare la un festival de teatru. Interpreteaza actorii Radu Vulpe, Ioana Iacob, Rares Hontzu, Isolde Cobet, Olga Török si Boris Gaza. Decorul si costumele au fost create de George Petre.

Cantareata cheala", prima piesa a lui Ionesco, a fost jucata pentru intaia data in anul 1950 la Paris. Spectacolul a marcat trecerea teatrului modern de la traditia aristotelica la teatrul absurd. Piesa aduce in prim plan imposibilitatea oamenilor de a comunica si carentele propriei identitati.

Bilete se pot procura la Casieria Teatrului de Comedie Bucuresti, str. Sf. Dumitru nr. 2, sector 3, Bucuresti, de luni pana vineri intre orele 10:00 si 19:00, sambata si duminica intre orele 11.30 si 19.30.

Spectatorii timisoreni au ocazia sa vizioneze acest spectacol in seara de miercuri, 19 mai, la ora 19, in sala Teatrului German.

Spectacolul „Cantareata cheala" se supratitreaza in limba romana.