Bucuresti

Caravana Metropolis

Caravana Metropolis - Bucuresti

Detalii festival

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
2112

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 2 iulie 2019 - Duminica 7 iulie 2019

Voteaza & Distribuie

Prezentare festival

Caravana Metropolis #8 revine cu cele mai bune filme europene Cinematograful calator Caravana Metropolis se intoarce pentru cel de-al VIII-lea sezon, pentru a aduce pe marele ecran, in fata publicului larg, unele dintre cele mai bune filme europene noi. Primele orase confirmate sunt Sibiu (25 - 30 iunie, Piata Mica), Bucuresti (2 - 7 iulie, Insula Artelor din Parcul Titan) si Arad (9 - 14 iulie, Parcul Mihai Eminescu). In fiecare dintre aceste orase vor rula cate sase filme in sase zile, de la ora 21:30. Intrarea la toate proiectiile este libera.

Caravana Metropolis este organizata anul acesta in cadrul Sezonului Romania-Franta 2019 si este cel mai mare cinematograf itinerant din Romania, membru al retelei Europa Cinemas, cu un public de peste 400.000 de persoane la cele 7 editii de pana acum. Utilizand echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni si un ecran gonflabil de 120 m², Caravana ofera o calitate a proiectiei intalnita in marile sali de cinema ale lumii. Evenimentul si-a propus inca de la inceput sa apropie publicul larg de filmul european si de filmul de autor, in general.

In conditiile in care cinematografele in aer liber si gradinile de vara au disparut dupa 1989, numarul cinematografelor a scazut iar filmele europene rezista doar o perioada scurta de timp in cinematografele clasice, concurand cu marile productii de la Hollywood, Caravana Metropolis isi propune sa reobisnuiasca publicul din Romania cu cinema-ul de calitate. Filmele franceze care pot fi urmarite in selectia oficiala sunt documentarul CHIPURI, LOCURI (R. Agnes Varda), nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun documentar, comediile EDMOND/ Cyrano mon amour (R. Alexis Michalik), IN LIBERTATE (Pierre Salvadori) si FAMILIA MEA NEBUNA/ La Ch’tite famille (R. Dany Boon). De asemenea, inaintea tuturor lungmetrajelor va rula cate un scurtmetraj francez din cele sase aflate in selectie. Acestea sunt NEGATIVE SPACE (R. Max Porter, Ru Kuwahata), nominalizat la Oscar, premiat la Sapporo si la alte 11 festivaluri internationale de film, HYBRIDS (R. Florian Brauch), nominalizat la Oscar pentru Cea mai buna animatie, MAKE IT SOUL (R. Jean-Charles Mbotti Malolo), aflat in competitie la Clermont-Ferrand in 2019, HURLEVENT (R. Frederic Doazan), DEUX DOLLARS (R. Emmanuel Tenenbaum) si scurtmetrajul pentru copii KAAL (R. Charlie Aufroy).

Filtre festival

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta