Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Care este salariul mediu in Romania

Care este salariul mediu in Romania

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1061

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un lucru interesant despre salariul mediu din Romania in 2021 este acesta: chiar daca salariile minime au inregistrat cresteri spectaculoase in ultimii ani, salariile medii nu au urmat aceeasi tendinta. Un lucru interesant despre salariul mediu din Romania in 2021 este acesta: chiar daca salariile minime au inregistrat cresteri spectaculoase in ultimii ani, salariile medii nu au urmat aceeasi tendinta.

Pentru a va calcula salariu net in functie de brut si genera fluturas de salariu cu toate contributiile si impozitele catre stat utilizati calculator salariu. Acest lucru are sens, deoarece salariile medii nu sunt reglementate. Si chiar cu 2020 fiind un an atat de ciudat, salariile medii in Romania au crescut.

Revenind la valorile reale, salariul mediu net, "im mana", din Romania in 2021 este de aproximativ 3.300 de lei pe luna (675 de euro). Puteti consulta Institutul National de Statistica pentru valorile lunare actualizate ale salariului mediu pe tara pe tot parcursul anului. Costul vietii in Romania este inca foarte mic in comparatie cu alte tari, dar incepeti din pacate sa obtineti din ce in ce mai putin pentru suma respectiva.

Cele mai bine platite locuri de munca din Romania

Gasirea unui loc de munca in Romania, mai ales in situatia actuala de pandemie devine tot mai complicata. Birocratia si sistemele de ocupare a fortei de munca sunt vechi si depasite si, chiar daca lucrurile se schimba aici, multe industrii au ramas in urma. Ba mai mult in urma unui sondaj de opnie, tot mai multi romani doresc sa lucreze in marile corporatii din principalele orase din Romania deoarece primesc salarii mai mari si diferite avantaje, de exemplu: bonusuri anuale, zile de concediu in plus, team building-uri, tichete de masa si multe altele.

Cu toate acestea, exista unele zone in care este mai usor sa gasesti locuri de munca in tara si, din fericire, acestea sunt si cele mai bine platite locuri de munca din Romania. Ganditi-va la corporatii mari si IT si aveti o imagine clara! De asemenea, exista o cerere in crestere pentru lucratorii din domeniul constructiilor, urmand salarii decente (desi inca nu sunt cele mai mari din tara).

Avand in vedere acestea, sa verificam cateva dintre cele mai bine platite locuri de munca din Romania. Salariile de mai jos sunt salariile medii din 2020, deci ar putea fi putin mai mari in 2021.

  • 1. IT: 17.000 Lei (3.500 Euro pe luna pentru un Senior Software Dev)
  • 2. Extractia petrolului: 9.000 lei (1.845 Euro pe luna)
  • 3. Inginerie: 7.300 Lei (1.500 Eur / luna)
  • 4. Servicii bancare: 5.859 Lei (1.200 Eur / luna)
  • 5. Industrie grea: 5.000 Lei (1.025 Euro pe luna)

Acestea fiind spuse, daca nu sunteti multumit de salariul pe care il castigati o solutia poate fi sa va reprofilati. In domeniu IT foarte multe persoane au reusit sa invete din video-uri online. Va dorim mult succes.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro