Bucuresti

Care sunt cele mai mari evenimente anulate ale anului

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 12 luni si 3 saptamani
Vizualizari
236

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

2020 este un an care va rămâne în istorie. Epidemia Covid-19 care a lovit întreaga lume afectează fiecare industrie în parte, cu consecințe economice încă necunoscute. La nivel personal, starea de urgență declarată în urmă cu două luni, ne-a forțat să ne schimbăm complet stilul de viață. Și dacă mare parte dintre oameni au putut să-și continue activitatea profesională de acasă, planul personal a avut de suferit. Lipsa accesului la serviciile cu care ne-am obișnuit și-a spus cuvântul.

Izolarea la domiciliu a cauzat închiderea barurilor, a restaurantelor, parcurilor, frizeriilor sau cazinourilor. Cinematografele și teatrele au fost înlocuite de Netflix și câteva transmisii live ale unor piese de teatru iar petrecerile s-au mutat în online. La un nivel mai larg, o mulțime de evenimente care presupuneau participarea unui public mare au fost amânate sau anulate.

Festivaluri românești

În topul preferințelor românilor în materie de evenimente majore se găsesc diferite festivaluri și concerte mult așteptate în 2020. Mare parte din ele au fost anulate complet pentru anul în curs, altele au fost amânate pentru sfârșitul anului. Iar cele mai mari dintre ele, datorită implicărilor uriașe pe care organizarea lor le are, au ales să aștepte, fără să ia o decizie.

Rokolectiv, programat la final de Aprilie, a decis să-și țină porțile închise și eventual să reprogrameze câteva din show-urile lor pentru toamnă. Awake, un festival ceva mai tânăr care are loc în August, lângă Mureș, s-a anunțat ca fiind anulat. Mult așteptatul Sunwaves, un festival care adună mii de oameni din toată lumea, a mutat ediția de primăvară la final de Iunie, sperând ca lucrurile să stea diferit atunci.

Dar dacă ne uităm la cele mai mari festivaluri din România, organizatorii au fost rezervați în a se pronunța. Cum toate au loc în vară, toată lumea speră să nu fie nevoie de o anulare sau reprogramare. Așa că cei din spatele numelor precum Electric Castle, Untold și Neversea s-au alăturat mișcării și sfătuiesc oamenii să rămână acasă pe perioada de criză fără însă a lua o decizie. Și are sens, această așteptare, având în vedere că municipiul Cluj Napoca a câștigat anul trecut mai mult de 55 de milioane de euro doar de pe urma Electric Castle și Untold.

În același timp, tot în Cluj are loc în fiecare an Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), un eveniment emblematic în industria cinematografică. Cu un profit în 2019 de aproape 8 milioane de euro, organizatorii au decis să aștepte, deși știu că se află în imposibilitatea de a ține evenimentul la data obișnuită (29 mai – 7 iunie). Așa că urmează în curând să anunțe o reprogramare a festivalului.

Concerte în București

Bucureștenii așteptau cu interes câteva mari concerte programate pentru prima parte a anului 2020. Dintre cele mai populare concerte stabilite să aibă loc la Sala Palatului, ne gândim la Pink Martini sau Festivalul Național de Rock, ambele reprogramate. Cei mai nostalgici dintre noi vor trebuie să aștepte până anul viitor pentru a merge la următoarele concerte: Albano & Romina Power, Boney M feat Liz Mitchell, sau Richard Clayderman.

Evenimente internaționale

Deși totul a plecat din Wuhan (China), întregul glob este afectat astăzi de virusul Corona-19, motiv pentru care tot mai multe festivaluri și evenimente nu se mai țin. Unul dintre cele mai faimoase festivaluri de muzică din lume, Coachella, are loc în deșertul Colorado în California. În fiecare an în aprilie, mai mult de 250 de mii de oameni participă la acest eveniment colosal unde performează cei mai în vogă artiști ai momentului. În urma situației de criză, Coachella a fost reprogramat pentru luna octombrie.

Din aceeași categorie, Burning Man este festivalul-experiență care are loc anual din 1986 în Nevada, într-un oraș construit special pentru eveniment, Black Rock City. Anul acesta, cei aproximativ 70 mii de participanți vor avea șansa de a face parte din mișcarea Burning Man online, ediția 2020 desfășurându-se într-un mod virtual.

Alte două festivaluri uriașe de muzică ce au loc în Europa, cu o întreagă tradiție în spate, au fost anulate. Glastonbury Festival se întâmplă în Somerset, Anglia și adună în jur de 200 de mii de oameni în fiecare an. Sziget, un eveniment foarte popular printre români, a fost și el anulat, organizatorii festivalului din Budapesta promit o întoarcere în forță în 2021.

Și să nu uităm de cel mai cunoscut concurs muzical din Europa. Eurovision era planificat pentru luna martie și urma să aibă loc în Rotterdam, Olanda. Dar a fost anulat, pentru prima dată în cei 65 de ani de la lansare.

Lumea sportului în carantină

Și dacă nu toată lumea este înnebunită după festivaluri de muzică sau cu notă socio-culturală, există câteva evenimente internaționale care ne adună pe toți în fața televizoarelor, pe stadion sau la terasele unde se difuzează. Probabil cel mai așteptat eveniment sportiv al anului este ediția din Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice.

De-a lungul istoriei, Jocurile Olimpice au mai fost anulate în doar două alte ocazii: în 1916 și 1944, din cauza celor două Războaie Mondiale. Anul acesta, anularea sa a costat Japonia o sumă de ordinul zecilor de miliarde de dolari.

FIFA și-a reprogramat calificările din Asia pentru Cupa Mondială din 2022. Formula 1 a anulat faimosul Grand Prix din China până la noi schimbări ale situației.

Wimbledon, cel mai popular turneu de tenis din categoria Grand Slam, era programat pentru finalul lui iunie. Conform noilor regulații, Wimbledon 2020 a fost anulat, pentru prima oară de la Cel de-al Doilea Război Mondial, alături de orice alt turneu de tenis.

Și totuși ce putem face de acasă?

Analizând situația evenimentele pe care le așteptam cu toții anul acesta, nu ne rămâne decât să găsim modalități de entertainment de acasă. Nu mergem la TIFF dar furnizorii online de filme ne pun la dispoziție cele mai noi producții. Diferite teatre transmit live piese de teatru mai vechi. Brandurile de evenimente s-au adaptat și s-au mutat în online. La fel și cazinourile, dându-ne acces la jocurile de noroc preferate chiar pe telefonul mobil. Ele vin la pachet cu oferte de bun venit unice în România. Compară aici cele mai tari oferte casino online din România și poți să-ți încerci norocul stând pe canapea.

Și nu în ultimul rând, cel mai popular mod de entertainment rămâne social media. Mai ales pe parcursul acestei perioade grele, rețelele de socializare au dat naștere unor mișcări ce vin să ne unească și să mențină un echilibru emoțional în fiecare, prin diferitele funcții pe care le au. Putem comunica cu cei dragi, având în vedere că ne aflăm încă în izolare la domiciliu. Tot prin intermediul rețelelor de socializare avem acces la informație, atât într-un mod practic - știri din întreaga lume cât și la diverse moduri de exprimare ale artiștilor aflați și ei în carantină: DJ set-uri, cursuri online, live-uri cu tente social-politice sau culturale. Iar deja celebrele hashtag-uri #stămacasă alături de #împreună nu fac decât să ne sporească speranța că într-o zi, curând, vom putea participa la marile evenimente ale anului.